Video : Tipsbladet
Superliga

Ståle Solbakken vil se mere overskud: Det bør der også være

FC København-manager Ståle Solbakken er optimistisk forud for den kommende halvsæson. Han har ikke brugt et sekund på FC Midtjylland i vinterpausen.

FC København indleder foråret fire point efter FC Midtjylland.

Det er til at indhente, og det så længe ud som, at afstanden mellem de to guldrivaler ville være større. Men en stærk afslutning på efteråret kombineret med et overraskende nederlag til FCM i sidste runde mod AGF sendte løverne på vinterpause med et lille momentum.

Manager Ståle Solbakken er optimistisk inden den kommende halvsæson, som sparkes i gang på fredag med en udekamp mod bundholdet Esbjerg fB.

- Jeg ved ikke, om en opstart giver så mange svar. Vi har fået mange spillere tilbage fra skader, og vi har også hentet et par nye spillere, mens vi har solgt Carlo Holse. En opsummering må være, at vi er mange flere spillere til at kæmpe om pladserne, siger Solbakken til tipsbladet.dk.

Læs også:Dårligt nyt for FC København: Viktor Fischer er ude et par uger

Efteråret var til tider en udfordring for FC København med kampe hver tredje dag og mange skader. I alt spillede løverne 11 kampe mere end FC Midtjylland i første halvsæson, og derfor har der været nogle batterier, der skulle lades op.

- Jeg håber, at vi kan højne vores topniveau. Vi havde et brugbart, jævnt bundniveau i efteråret, men vi havde lidt for få kampe, hvor vi peakede, og det har også noget med antal kampe og antallet af spillere at gøre. Vi havde ikke det store overskud, efter vi blev ramt af mange skader. Så var det de nye spillere, der endte med at spille mange kampe, siger Solbakken og fortsætter:

- Nu har vi en helt anden belastning, og så håber jeg, at vi vil se mere overskudsagtige ud i kampene. I efteråret levede vi som sagt meget af vores høje bundniveau. 

FCK-bossen føler sig overbevist om, at hans mandskab står stærkere end i efteråret.

Læs også:Fyldte tribuner til storkamp: FCK melder om udsolgt mod Celtic

- Der bør være mere overskud nu. Vi har automatisk fået hvilet både hoved og ben, og nogle af de skadede spillere er kommet tilbage, siger han.

Og hvad så med FC Midtjylland?

Det er ulvene, FC København skal jagte i topstriden, og midtjyderne forstærkede sig markant i transfervinduet med Anders Dreyer, Lasse Vibe, Dion Cools og Plaffeministeren Ronnie Schwartz. Hvis det har fået Ståle Solbakken til at ryste i bukserne, skjuler han det imidlertid godt.

- Jeg har ikke set et eneste sekund med FC Midtjylland, fastslår nordmanden.

FC København og FC Midtjylland har mødt hinanden to gange i denne sæson, og dermed tørner de to guldkandidater først sammen igen i mesterskabsspillet. 

Læs også:Avis: FCK vil sælge spiller for over 100 millioner inden for fem år

Læs også:Optakt: Esbjerg fB - FC København

Læs også:FCK, BIF eller FCM: Her er de nominerede til årets Superliga-spiller