Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Hobro IK - FC Midtjylland

Bund mod top i Superligaen mødes fredag. Hjemmeholdet har brug for point for at holde Esbjerg fB bag sig.

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: DS Arena, Hobro
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #hobfcm #sldk

Holdnyt:
Hobro IK:
Det startede ikke specielt godt for Hobro IK, da holdet søndag indledte foråret med en kamp ude mod SønderjyskE. 1-3 tabte Peter Sørensens mandskab, og med nederlaget tabte man kontakten til holdene foran, og man inviterede også Esbjerg inden for i bunden.

Nu er Hobro IK bare et enkelt point foran Esbjerg, så der skal point på kontoen.

Det får Peter Sørensens hold så muligheden for mod topholdet FC Midtjylland. Et opgør, der ser svært ud for hjemmeholdet, der dog kan få "hjælp", hvis banen er svær at spille på.

Lidt opløftende var indhoppet fra Oliver Thychosen, og det er muligt, at han nu får chancen fra start.

Til opgøret mod FC Midtjylland er Peter Sørensen uden den amerikanske midtbanespiller Christian Cappis, der fik gult kort i opgøret mod SønderjyskE. Angriber Mads Hvilsom er fortsat skadet.

FC Midtjylland:
Superligaens tophold fik en perfekt start på foråret i Superligaen, for ikke nok med at man selv besejrede Lyngby Boldklub med 2-0, man trak også tre point yderligere fra FC København, der tabte med 0-1 i Esbjerg.

Dermed har FC Midtjylland et forspring på syv point ned til FC København, og med en sejr fredag kan der komme yderligere pres på, da forspringet vil være 10 point, indtil FCK søndag går på banen i Silkeborg.

Brian Priske fik en god præstation at se mod Lyngby, hvor FCM dog burde have scoret flere mål end de to, det blev til. Lasse Vibe, Ronnie Schwartz, Anders Dreyer og Dion Cools fik alle deres debut, og Priske kan så yderligere glæde sig over, at Evander har overstået sin karantæne og er tilbage til opgøret mod Hobro.

Netop Evander har brugt denne uge på at forlænge sin aftale med FC Midtjylland, og nu ventes det, at han går direkte i startopstillingen for FCM. Det kan meget vel blive på bekostning af Tim Sparv.

Midtjylland må muligvis undvære venstre back Paulinho, der udgik af opgøret mod Lyngby med en skade. Han er i kamptruppen, men spørgsmålet er, om han er helt klar. En mulighed er at flytte Joel Andersson over i venstre side og bruge Dion Cools på højrebacken. Hverken Marc Dal Hende eller Nikolas Dyhr er i kamptruppen.

Ude er Kristian Riis, Oliver Olsen, Zsolt Korcsmar og Sammy Skytte med skader. Sory Kaba ventes også fortsat at være ude med en skade.  

Karantæne:
Hobro IK: Christian Cappis
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Hobro IK (4-1-4-1): Rask - Bøge, Skou Jakobsen, Minor Petersen, Haarup - Brix-Damborg - Sabbi, Mejlstrup Pedersen, Babayan, Thychosen - Pål Kirkevold

FC Midtjylland (4-2-3-1): Hansen - Andersson, Sviatchenko, Scholz, Paulinho - Oneyka, Evander - Mabil, Dreyer, Anderson - Vibe

Profilen:
Angriber Ronnie Schwartz fik sin debut mod Lyngby mandag, men han var ikke for alvor tæt på at komme på tavlen. Det var dog ikke, fordi angriber Lasse Vibe overbeviste i front for FC Midtjylland, og således er det muligt, at "Plaffeministeren" får chancen fra start af opgøret.

Vidste du, at..:
Hobro IK har en forfærdelig statistik mod FC Midtjylland. I 11 Superliga-kampe har man tabt ni gange og spillet to kampe uafgjort. En sejr er det aldrig blevet til for Hobro.

Dom:
Det venter en yderst svær kamp for Hobro IK, der kommer til opgøret oven på en svag indsats i Haderslev. Det skal der rettes op på, men det bliver en svær kamp, når topholdet kommer på besøg. For det, Hobro er gode til, kan FC Midtjylland også mestre - altså den fysiske del af spillet - og således bliver det i høj grad op til individualister som Emmanuel Sabbi at skabe noget, hvis det skal ende med et positiv Hobro-resultat.

Det tror vi ikke, det gør, og det bliver et nyt nederlag til Hobro-holdet, der tabte hjemmekampen med 0-2.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Udelukker aftale: Johan Larsson ikke en del af Brøndby i foråret

Læs også:FCM-debutant jubler: Man må sige, det var en perfekt runde for os

Læs også:FCK-back før Celtic-opgør: Der er store forventninger fra vores fans

Læs også:Danske klubber går glip af millioner ved Braithwaites skifte

Læs også:Evander efter forlængelse: Jeg er ikke færdig med at betale tilbage