Video : Tipsbladet
Superliga

Månedens Hold i Superligaen - februar

Tipsbladet.dk er klar med Månedens Hold i Superligaen.

Februar var en kort måned, men det var måneden, hvor Superligaen endelig vendte tilbage som et fast indslag hver weekend.

Det blev i særdeleshed en god måned for FC Midtjylland, der gjorde rent bord med tre sejre, mens det var en tilsvarende hård måned for udfordrende fra FC København, der kiksede mod både Esbjerg og Silkeborg. Krisen blev forlænget i OB, mens FC Nordsjælland ligesom FCM kom flyvende ud af starthullerne med tre sejre.

Vi har kigget nærmere på de bedste individuelle præstationer i februar.

Her er Månedens Hold i Superligaen:

Målmand: Karl-Johan Johnsson, FC København 
Det var ikke nogen god måned for FC København, men det kunne være gået endnu værre, hvis det ikke havde været for Karl-Johan Johnsson i målet. Svenskerens mest opsigtsvækkende præstationer var i Europa League, men man må ikke glemme, at Johnsson var FCK's redningsmand mod Silkeborg IF, og han trådte ligeledes i karakter, da opgøret mod AaB skulle afgøres. 

Højre back: Mads Døhr-Thychosen, FC Nordsjælland
FCN-profilen har spillet stort set samtlige minutter for Farum-klubben siden sit sommerskifte, og der er da absolut heller ingen grund til at sætte ham af. Mads Døhr-Thychosen indledte 2020 på fornem vis med tre stærke præstationer. I 6-0-sejren ovar AC Horsens var han en konstant trussel i højre side og noterede sig blandt andet for en assist, mens det var ham, der tilkæmpede sig det straffespark, der afgjorde kampen mod Esbjerg. 

Central forsvarer: Alexander Scholz, FC Midtjylland
FC Midtjylland indkasserede ikke et eneste mål i februar, og det sætter igen to streger under defensivens kvalitet. Topholdet var heldige mod Hobro, men mod Lyngby og SønderjyskE var der fuldstændig styr på det, og det var med Alexander Scholz i en bærende rolle. 

Central forsvarer: Andreas Maxsø, Brøndby IF
Landstræner Åge Hareide har udtalt, at Andreas Maxsø er inde i billedet til EM, så midtstopperen har noget af en gulerod at spille for i foråret. I de første tre kampe har Brøndbys nye anfører set stærk ud. Maxsø er helt tydeligt en leder på Brøndby-mandskabet, og han går forrest både verbalt og i kraft af sine præstationer. 

Venstre back: Paulinho, FC Midtjylland 
Paulinho blev af mange dømt ude i optakten til sæsonen, men brasilianeren har for alvor grebet chancen. Februar startede med en flot assist til Anders Dreyer, men intet slår dog drømmemålet mod SønderjyskE. Lige nu er der ingen grund til at savne Marc Dal Hende. 

Højre midtbane: Anders Dreyer, FC Midtjylland 
FC Midtjyllands nyerhvervelse har taget heden med storm og er blevet kåret som Månedens Spiller. Derfor er der naturligvis også blevet plads til ham på Månedens Hold. Anders Dreyer scorede i sin første måned som FCM-spiller to mål og lavede en assist. Han snupper pladsen foran holdkammeraten Awer Mabil, der også storspillede i den forgangne måned.

Central midtbane: Mikkel Rygaard, FC Nordsjælland 
Mikkel Rygaard beviste i den forgangne måned, at han kan sparke straffespark og sætte holdkammeraterne i scene. FCN-profilen scorede to mål fra 11-meter-pletten, og derudover blev det til to assists. Med sine 29 år skiller Mikkel Rygaard sig ud på FCN-mandskabet, men rent spillemæssigt passer han med sin eminente teknik og sit overblik helt perfekt til Flemming Pedersens hold. 

Central midtbane: Frank Onyeka, FC Midtjylland 
Nigerianeren laver meget af det beskidte og usynlige arbejde i FC Midtjylland, men han er en spiller, ulvene ikke kan undvære, og man må ikke undervurdere Onyekas aktie i den flotte sæson, holdet har gang i. Dominerer midtbanen i stort set alle kampe, og hvis han kommer på mellemhånd, begår han bare et frispark. Ingen i Superligaen har begået flere frispark end Onyeka. 

Venstre midtbane: Mikkel Damsgaard, FC Nordsjælland 
Hvis nogle skulle være i tvivl om, hvorvidt Mikkel Damsgaard kunne finde på at stemple mentalt ud af FC Nordsjælland et halvt år før skiftet til Sampdoria, så har den unge mand givet svar på tiltale. Han har gjort det godt i forårets første tre kampe og har blandt andet noteret sig for to mål. 

Angriber: Lucas Andersen, AaB 
AaB-kaptajnen gik lidt ned i kadence mod slutningen af efteråret, men han er kommet bragende ud i det nye år. Lucas Andersen lagde fra land med en fin assist til Kasper Kusk mod Silkeborg IF, inden han leverede en forrygende kamp mod Brøndby IF og imponerende 35 minutter mod FC København i Telia Parken. Er også inde i Åge Hareides EM-overvejelser. 

Angriber: Anders K. Jacobsen, SønderjyskE 
Det ser ud til, at luftforandringen har gjort Anders K. Jacobsen godt. Angriberen var storspillende i sin debut for SønderjyskE mod Hobro, hvor det kunne være blevet til meget mere end "blot" et mål og en assist. "AK" kom også på tavlen mod FC Nordsjælland, inden han som sine holdkammerater var overmatchet i udekampen mod FC Midtjylland. 

Læs også:FC København har otte skader til pokalbrag mod AaB

Læs også:Superliga-powerranking: FC Midtjylland sluger Superligaen - OB fejler

Læs også:Skotsk anklagemyndighed om Santos: Sagen er stadig under overvejelse

Læs også:Mandefald i AaB: Mange spillere fraværende før pokalbrag

Læs også:Jan Bech Andersen må til lommerne igen i 2020

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 23. spillerunde