Video : Tipsbladet
Superliga

Efter kæmpe underskud i fjor: Selskabet bag FCK laver stort overskud på ny

I 2018 lavede Parken Sport & Entertainment et stort underskud, men i 2019 var det forvandlet til overskud.

2019 var et godt år for FC København. Klubben genvandt det danske mesterskab, den gik videre fra Europa Leagues gruppespil, og selskabet bag lavede et stort overskud. Helt præcis på 52,3 millioner kroner.

Parken Sport & Entertainment består foruden FCK og Telia Parken af Lalandia-feriecentrene, udlejning af kontorejedomme og esportholdet North. Ser man isoleret på FC København, lavede fodboldklubben også et plus i 2019: 5,2 millioner.

Læs også:N'Doye om udløb: Hvis klubben er tilfreds, må den jo få mig til at forlænge

Det skyldes især den sportslige succes og det faktum, at FCK solgte spillere som Denis Vavro, Robert Skov, Jesse Joronen, Jan Gregus og Peter Ankersen i løbet af året. I alt modtog FCK 198,8 millioner for spillersalg.

FC København hentede også dyre spillere ind, eksempelvis rekordkøbet Pep Biel. I alt brugte klubben 214,7 millioner kroner på det, den kalder "nye kontraktrettigheder". Det vil sige transferbeløb, bonusser og lønninger.

Læs også:Bryan Oviedo: FCK skal kunne klare at spille i tre turneringer

- Vi glæder os særligt over, at vi har store sportslige resultater med solide finansielle resultater. Vi har vundet Superligaen, spillet os videre til 1/16-finalerne i Europa League samtidig med, at vi leverer et flot overskud, siger bestyrelsesformand Bo Rygaard i en pressemeddelelse.

Det store Parken-overskud i 2019 kommer, efter koncernen lavede et endnu større underskud i 2018 på i alt 167,8 millioner kroner. Det skyldtes dog primært et kæmpe efterslæb på fitness dk-kæden, som man solgte fra.

Læs også:Superligaens bedste: Brøndby og FCK side om side

Læs også:AaB uden store profiler mod FC København

Læs også:Nyt stort millionunderskud i AaB: Det er ikke tilfredsstillende

Læs også:Medie: Svenske mestre vil købe FC København-spiller