Video : Tipsbladet
Generelle

Hele Jakob Poulsens hold måtte i isolation: Det var meget underligt

Da spillerne i Melbourne Victory vendte hjem fra en udebanetur, måtte de i isolation, fordi de var rejst ind i Australien fra udlandet. Jakob Poulsen var en af de få, der ikke var med, så han trænede i to uger uden 17 medspillere.

Det er sjældent godt for fodboldspillere, når de ikke er udtaget til kamptruppen. Som regel er det, fordi de er skadet eller bare siet fra af træneren. Men for Jakob Poulsen var det ikke det værste, der kunne ske, da han ikke var med Melbourne Victory på udebanetur til Wellington. For de medrejsende måtte i isolation, da de kom hjem, og det var en mærkelig oplevelse at være en af de eneste, der slap, fortæller Poulsen til DR Sporten.

Den 15. marts mødte hans hold Wellington Phoenix, der har hjemme i New Zealands hovedstad, selv om holdet spiller i den australske A-League. Australiens regering forsikrede forinden Melbourne Victory om, at holdet ville kunne vende tilbage uden problemer, på trods af at truppen var en tur i udlandet.

Det løfte holdt bare ikke. 

Læs også:Som de sidste: Australien suspenderer ligaen

- Holdet tog afsted om fredagen, hvor man forinden havde snakket med regeringen. Kunne man være sikker på at komme ind i landet igen? Det kunne man så, siger Jakob Poulsen til DR.

- Mens holdet var afsted, blev der lavet et nyt tiltag – et tiltag, om at holdet kunne komme i karantæne, når de kom hjem.

Så da holdet kom tilbage til Melbourne, måtte alle spillerne og trænerne i isolation i to uger, fordi regeringen ville sikre sig, at de ikke bragte coronavirus med fra udlandet. Dermed var Poulsen en af de få i truppen, der kunne træne videre, hvilket var "meget underligt", siger han.

Læs også:Jakob Poulsen vender hjem til Danmark til sommer

Jakob Poulsen skiftede til Melbourne Victory i begyndelsen af denne sæson. Han fortalte til Tipsbladet for en uges tid siden, at eventyret bliver ved den ene sæson.

- Jeg tror, at tre spillere har kontrakt i næste sæson, så nu er de i gang med at forlænge med dem, der skal forlænges med, og jeg er ikke en af dem. Så vi vender snuden hjem mod Danmark, sagde Poulsen.

Han har spillet 17 kampe for sin klub.

Læs også:Australsk fodboldliga fortsætter for lukkede døre

Læs også:Sparvs kontrakt løber ud til sommer: Efter coronakrisen genoptager vi dialogen

Læs også:Midt i krisen: FC Midtjylland forlænger med forsvarsspiller