Video : Tipsbladet
Premier League

Corona-krisen i PL: Vil sælge superklubben for tocifret milliardbeløb

Hvordan klarer de 20 Premier League-hold den tvungne corona-pause? Tipsbladet.dk ser her nærmere på Chelsea.

Vi træder ind i top 4 af denne store serie om corona-krisens betydning for hver af de 20 Premier League-klubber - i dag gælder det Chelsea:

Sportsligt
Er Frank Lampard Chelseas Messias eller heldig med, at ingen andre ville have jobbet i et Chelsea ramt af karantæne fra transfermarkedet? Heldigt for Chelsea er det i hvert fald, at Premier League uden for de to suverænt dygtige tophold har været middelmådig i denne sæson.

Lampard har fået det optimale ud af et hold, der er sjældent profilforladt. Det er ironisk, Chelsea har spillet med mange af de spillere, man købte i en ung alder og i tidligere sæsoner har udlejet, når det lige netop var brud på FIFA's regler for at købe spillere, børn, under 18 år, der gav Chelsea transfer-karantæne.

Tammy Abraham og Mason Mount har gjort det godt, det samme har Kurt Zouma og Andreas Christensen, men nogen kommende mesterskabskandidat ligner Chelsea ikke.

Økonomisk
Chelsea har skruet ned for forbruget sammenlignet med de øvrige tophold, der har skruet op, men man skal ikke tro, det her er et hold købt ind i Otto Duborg og holdt sammen med gaffatape og sekundlim.

Chelsea har ligaens fjerdedyreste hold, og det er altså på et tidspunkt, hvor Roman Abramovitj gerne vil af med klubben. Chelsea-ejeren har betydelige problemer med at få lov til at bo og befinde sig i England, fordi han og andre russiske milliardærer med forbindelser til den russiske regering er kommet i meget kritisk lys efter indtil flere russiske attentater i Storbritannien.

I de seneste to år har Abramovitj sat højt betalte konsulenter til at undersøge verdensmarkedet for potentielle købere, der vil give russeren et tocifret milliardbeløb for klubben. Det arbejde blev gjort langt sværere af coronavirussen. Men Abramovitj er stadig god for mange milliarder kroner, og Chelsea kan som en af verdens mest attraktive klubber altid låne eller skaffe penge ved at sælge en mindre del af klubben, hvis det usandsynlige skulle ske, at Abramovitj ikke vil dække corona-relaterede tab.

Læs også:Corona-krisen i Premier League: United kan sælges på en eftermiddag

Hvis der ikke spilles flere kampe
Chelsea ligger nummer fire og dermed til at spille Champions League. Så det lever man med, selvom spillerne og manager Frank Lampard 100 procent sikkert gerne vil spille sæsonen færdig, hvis det kan gøres på en god og forsvarlig måde.

Hvis man ikke får tv-penge
Chelsea styrer nok mod et nyt underskud i 2019/20, og det er da helt sikkert irriterende, hvis man går glip af flere hundrede millioner kroner. Det vil også lægge en dæmper på lysten til at købe ind senere på året, noget Chelsea bestemt kunne bruge for at hænge på i toppen i næste sæson. Men Chelsea er ikke i nogen form for økonomisk fare.

Stats
Matchday: 16%
Kommercielt: 44%
Tv-indtægter (kun PL): 40%
Spillerlønninger: 1.000-1.100 mio kr.
Boldbesiddelse: 57,4 (3)
Afslutninger: 16.6 (2)
Afslutninger imod: 8,5 (2)
Bedste spiller: N’Golo Kanté

Læs også:Corona-krise i Premier League: Vanvittigt ærgerligt for sensationsholdet

Placering: 4
Chelsea er tre point foran Manchester United og fem point foran Wolverhampton og Sheffield United. Chelsea har fem point op til Leicester.

Form før nedlukningen: 8 point i 5 kampe

Næste fem PL-kampe
Aston Villa (ude)
Manchester City (hjemme)
West Ham (ude)
Watford (hjemme)
Crystal Palace (ude)

Kontraktfri spillere 1. juli
Målmænd: Willy Caballero
Forsvar: Ingen
Midtbane: Willian, Pedro, Marco van Ginkel
Angreb: Olivier Giroud

Krisestemning: 3 (af 6)

Læs også:Corona-krise i Premier League: Det vil ikke være til at bære

Læs også:Brasilianer tvivler på Chelsea-forlængelse: Det bliver svært

Læs også:Cahill om Chelsea-exit: Derfor skiftede jeg ikke til Arsenal