Video : Tipsbladet
Superliga

Brøndby-anfører: Lønnedgang var på vej i nogle uger

Andreas Maxsø fortæller, at de internt i Brøndby IF begyndte at drøfte en mulig lønnedgang allerede for nogle uger siden. I går blev den en realitet, og hele truppen bakker op, siger anføreren.

I vores nabolande er spillerne i en række klubber gået med til at sænke lønnen i en periode, men i Danmark er det foreløbig kun to klubber, der har taget det skridt. Den seneste var Brøndby IF i går.

Det var dog ikke nogen pludselig indskydelse, der fik spillerne, trænerne og klubbens ledelse til at gå ned i løn. Drøftelserne begyndte allerede for nogen tid siden, fortæller anfører Andreas Maxsø til klubbens hjemmeside.

Læs også:Brøndby-spiller: Diskussioner om lønnedgangen

- Vi begyndte snakken for nogle uger siden, hvor vi mødtes med "CV" og Ole (sportsdirektør Carsten V. Jensen og administrerende direktør Ole Palmå, red.) og gennemgik situationen i klubben, siger Maxsø.

- I den her tid, hvor klubben ikke må spille, og dermed ikke har de samme indtægter som normalt, så var vi som spillertrup samlet om, at vi ønskede at bidrage. Vi står sammen om det her, da det ikke blot handler om os spillere, men også staben, administrationen og klubben som helhed.

Læs også:Superliga-boss bevarer lønnedgang til spillerne som en mulighed

Den første danske klub, hvor spillerne gik ned i løn for et par uger siden, var FC København. I begge tilfælde går spillerne 20 procent ned i løn. For FCK's vedkommende gælder det i to måneder, mens det gælder i tre for Brøndbys.

Mens andre klubber endnu ikke er fulgt i FCK og Brøndbys fodspor, har flere af dem valgt at spare penge på en anden måde. De har sendt spillere og trænere hjem uden arbejdspligt, hvilket berettiger dem til lønkompensation fra staten.

Læs også:Carsten V. Jensen: Helt afgørende at løfte i flok

Læs også:Brøndby-træner om Zorniger-stilen: Det var super-svært at fastholde

Læs også:AC Horsens kan hurtigt blive klar: Spillerne kender rytmen med pauser