Video : Tipsbladet
Superliga

Mangler rigtige fodboldkampe: 10 danske dommere er ikke klar til VAR

Kun fem af 15 danske dommere er VAR-certificerede, men dommerudvalget regner stadig med, at videodommersystemet kan implementeres i Superligaen til næste sæson.

Coronapausen har ikke kun skabt problemer for afviklingen af Superligaen og andre ligaer. Den har også sat VAR-træningen for danske dommere på pause, og de kan få travlt med at blive klar til næste sæson, fortæller formand for DBU’s dommerudvalg, Michael Johansen, til DR Sporten.

Efter planen skal videodommersystemet VAR nemlig indføres i Superligaen fra starten af næste sæson, men nu har blot fem af 15 dommere gennemført VAR-uddannelsen, skriver DR Sporten. 

Læs også:Corona-krise: OB er hårdt ramt på trods af rigmand i ryggen

Teorien er ellers helt på plads, men de ti resterende dommere skal også prøve at bruge systemet i rigtige fodboldkampe, før de er klar, og fodboldkampe bliver som bekendt ikke afviklet i disse dage.

Der venter derfor et travlt program for dommerne, når der igen afvikles kampe, men de forventes at blive klar. 

Læs også:AaB-legenden Lynge Jakobsen er isoleret derhjemme: Har alvorlig lungesygdom

- Men som det ser ud lige nu, så bliver vi klar til sæsonstarten. Det er min klare intention, og jeg synes, at det hele ser fornuftigt ud, siger Michael Johanson, der er formand for DBU's dommerudvalg, til DR Sporten.

Skulle dommerne imidlertid ikke være klar, har dommerudvalget anbefalet at implementere VAR fra den ene spillerunde til den anden, når Superligaen er i gang, siger Michael Johansen. 

Læs også:Tv-boss: Vi kan være klar til at sende Superliga på to dage

Læs også:Ti danske klubber dropper protest: Vi gider ikke bruge mere tid på det

Læs også:Randers-boss øjner en god handel: Kan hente spillere, vi ikke kunne i vinter