Video : Tipsbladet
Superliga

FC Nordsjælland i talent-jagt mod europæiske storklubber: Tænker internationalt

FC Nordsjælland sammenligner sig ikke så meget med konkurrenterne i Danmark, når det kommer til at finde de bedste talenter.

FC Nordsjælland har efterhånden gennem mange sæsoner vist flair for at få fat i nogle meget spændende talenter i en meget ung alder for med succes at udvikle dem målrettet mod spilletid på Superliga-holdet og siden for at sælge flere af dem til større udenlandske klubber og ligaer med en solid milliongevinst til følge. 

Seneste skud på den stamme er Andreas Skov Olsen og Mikkel Damsgaard, der begge er blevet opfostret hos FCN fra ganske ungen og nu begge er solgt til italienske Serie A-klubber. 

Læs også:Billige udlændinge: Stjæler de Superliga-jobbet fra danske talenter?

Strategien har vist sig som en succes og god forretning for FC Nordsjælland, men sportschef Jan Laursen er ikke bange for, at andre danske klubber kopierer talentudviklingsmodellen.

- Vi lægger da mærke til, når andre Superliga-klubber giver en spiller debut i en ung alder. Vi er ikke bange for konkurrence, det vil bare være med til at holde os skarpe. I Superligaen bør der være en ambition om at udvikle dygtige spillere og sælge dem til udlandet, fordi det gør ligaen stærkere som helhed. Og det er der jo også andre end os, der er lykkes flot med. Så vi har intet imod, hvis flere klubber slår ind på denne vej, siger Jan Laursen til Tipsbladet.

- Vi sammenligner os ikke så meget med konkurrenter i Danmark, vi tænker meget internationalt. Vi vil vil udvikle unge spillere, der kan konkurrere på internationalt niveau, og så nytter det ikke, hvis vi kun ser på den nationale konkurrence. Vi kan mærke, at konkurrencen om at udvikle og sælge unge spillere har udviklet sig meget i de seneste år, og vi er hele tiden nødt til at forbedre os. 

- Vi er så glade og stolte, når det lykkes os at tiltrække spillere i konkurrence med klubber som Ajax og Chelsea, fordi spillere ser en vej til fast spilletid i et stærk miljø i FC Nordsjælland. Og så skal de nok komme videre til klubber på internationalt niveau senere i karrieren, siger Jan Laursen.

Læs også:Jonas Lössl åben for FCM-comeback: Det er der, mit hjerte ligger

Andreas Skov Olsen skiftede i sommer til Bologna, imens Mikkel Damsgaard i vinter blev solgt til Sampdoria i en handel, der først bliver effektueret til den kommende sæson. De to handler vil indbringe FC Nordsjælland et beløb, der ligger omkring 90 millioner kroner.

Læs også:Claus Thomsen: En Superliga-kamp er ikke en forsamling

Læs også:FC København har ny kommerciel direktør på plads

Læs også:FC Nordsjælland-chef afslører: Også fine bud på vores spillere nu