Video : Tipsbladet
Generelle

Hårdt ramt af coronakrise: Fordobling af depression hos spillere

FIFPro har oplevet en stor stigning af spillere, der oplever tegn på angst og depression i disse tider.

Coronakrisen har vendt op og ned på manges hverdag, og det gælder blandt andet fodboldspillere, der mange steder ikke træner eller spiller kampe. Og samtidig har den internationale spillerforening, FIFPro, oplevet en stor stigning af spillere, der rammes af angst- eller depressionslignende symptomer.

Det skriver FIFPro på sin hjemmeside.

Læs også:Brøndbys slingrekurs er stoppet: Klubben har genfundet sig selv

FIFPro har lavet en undersøgelse i samarbejde med Amsterdam University Medical Center, der viser, at procentdelle af professionelle fodboldspillere med symptomer på depression er fordoblet.

I undersøgelse har 1.602 professionelle fodboldspillere deltaget, og heraf var 1.134 mænd. 13 procent af de deltagende mændene oplevede symptomer på depression, mens 22 procent af kvinderne gjorde.

Læs også:Claus Thomsen uenig med Mads Davidsen: Vi er i toppen af Europa

Deltagerne var fra Australien, Belgien, Botswana, Danmark, England, Finland, Frankrig, Irland, Malta, Holland, New Zealand, Norge, Skotland, Sydafrika, Schweiz og USA.

Hos den danske spillerforening er spillernes mentale sundhed også et vigtigt emne i øjeblikket, har chef for spillerrådgivning Thomas Lindrup forklaret.

- Vi har et helt 4player-team, der tager sig af uddannelse og mental sundhed, og de bruger rigtig meget tid på at snakke med spillere, kontakte spillere og høre, om hvordan det går. De sætter også guidelines til, hvad man skal være opmærksom lige nu og her, når man er sendt hjem. Vi har en hel manual inde på 4players hjemmeside, sagde Thomas Lindrup til tipsbladet.dk tidligere. 

Læs også:Så lidt bruger SL-klubberne egenudviklede spillere: Det er skuffende

Læs også:Bedre end Messi, Mbappé og Ronaldo: Henderson er Europas bedste spiller

Læs også:Lettet Roskilde-ejer: Håndteringen har været fuldstændig vanvittig

Læs også:Frygter for spillernes mentale sundhed: Der er en masse bekymringer