Video : Tipsbladet
Superliga

Lyngby på vej tilbage i træning: Før var det ikke moralsk forsvarligt

Cheftræner Christian Nielsen mener ikke, det har været moralsk forsvarligt indtil nu at træne, heller ikke i små grupper. Men efter regeringen er begyndt at åbne andre dele af samfundet, kan det bedre gå.

Flere og flere Superliga-klubber har de seneste uger trænet i mindre grupper på græs, men ikke Lyngby BK. Det har ikke været moralsk forsvarligt, siger cheftræner Christian Nielsen til lokalavisen Det Grønne Område.

I takt med at regeringen genåbner dele af samfundet, kan det dog bedre gå an, mener han. Derfor kan Lyngby blive en af de næste klubber, der sender spillerne på græs igen.

Læs også:Medie: Lyngby kan tjene stort millionbeløb på Yussuf Poulsen-transfer

- Jeg har hele tiden været fortaler for, at det ikke var moralsk forsvarligt at træne spillerne i mindre grupper, men med den gradvise åbning af Danmark kan det forsvares - både over for samfundet og sporten, siger Christian Nielsen til Det Grønne Område.

Lyngby er en af de klubber, der den seneste måneds tid har sendt spillerne hjem uden arbejdspligt. Det vil sige, at Christian Nielsen og hans stab ikke må holde opsyn med eller forlange, at spillerne løbetræner derhjemme.

Læs også:Cheftræner og sportsdirektør: Usikkerheden gør ondt

Spillerne må i det hele taget ikke arbejde, og som det seneste døgns historier med Randers FC og AGF viser, må de formentlig heller ikke møde op på deres sædvanlige anlæg og træne, selv om det ikke er officielt koordineret af klubberne.

- Det er en forudsætning for at modtage lønkompensation, at de hjemsendte medarbejdere ikke arbejder i de perioder, hvor de er hjemsendt. Det er tilladt, at medarbejdere udøver frivilligt arbejde, selvom de er hjemsendt på lønkompensationsordningen, dog ikke for den virksomhed, som medarbejderen er hjemsendt fra, lyder det fra Erhvervsministeriet til Århus Stiftstidende.

Få her overblik over, hvilke klubber der træner, og hvilke der ikke gør.

Læs også:Kongecitater fra fortiden: Dansk fodbold ville være fucking miles away

Læs også:Superligaens bedste afsluttere: Hvem rammer målet mest?

Læs også:Superliga: FC Midtjylland og FC København overhalet på erfaring