Video : Tipsbladet
Superliga

FCN tilbage på træningsbanen: Det er næsten som at være på fodboldskole igen

FC Nordsjællands spillere og træner er tilbage på kungstgræsset. Selv om de ikke kan træne helt normalt, er det godt at være tilbage.

Det bliver aldrig helt det samme, når der hele tiden skal være mindst to meters afstand. Men den amputerede træning, som Superliga-holdene kan lave i øjeblikket, er bedre end ingenting, og for FC Nordsjælland-træner Flemming Pedersens vedkommende bringer det gode minder frem, siger han til Ekstra Bladet.

Blandt retningslinjerne for holdtræning er eksempelvis, at spillerne skal ankomme omklædt hver for sig, og at de skal tage hjem uden at gå i bad sammen. Normalt har de fleste gode faciliteter på træningsanlægget, og klubben har ansat folk til at tage sig af det gennemsvedte vasketøj, men nu er det back to basics.

Læs også:FCN tilbage i træning: Det er nogenlunde som efter en vinterpause

- Det er næsten som at være på fodboldskole igen. Der skulle man også selv vaske sit tøj, siger Flemming Pedersen til Ekstra Bladet.

I denne uge er både FC Nordsjælland, AaB og OB vendt tilbage til træningsbanen. Spillerne på alle tre hold var ellers i en periode sendt hjem uden arbejdspligt, så deres klubber kunne få andel i statens hjælpepakke med lønkompensation.

Læs også:Superliga-træner frygter for skader: De tackler jo ikke nogen

Det er dog fortsat "kun" seks af Superligaens 14 hold, der træner på græs. Hos de øvrige træner spillerne enten selv derhjemme eller er sendt hjem uden arbejde.

Som denne uge har vist, kan det dog være en bekostelig affære, hvis man ikke overholder reglerne for at være hjemsendt. Både spillere fra AGF og Randers FC er blevet taget i at benytte deres klubbers faciliteter til at træne i små grupper, selv om de altså ikke må arbejde, mens de er hjemsendt.

Læs også:Corona-krise: FCN risikerer kæmpekrise uden transfer-millioner

Læs også:Overblik: Hvem træner, og hvem træner ikke i Superligaen?

Læs også:Efter træningsbommert: AGF og Randers kan miste støtte fra staten