Video : Tipsbladet
Superliga

Bekymringer i Brøndby: Den bliver et bæst

Brøndbys fysiske træner ser masser af problemer, når man ser bare en anelse ud i fremtiden for både Superligaen men også på den internationale scene.

Brøndbys spillere har gennem corona-krisen holdt sig i gang på bedst mulig måde og afevnter som resten af Superliga-klubberne på, hvornår mydndighederne vil give grønt lys til, at der igen bliver spillet fodbold i Danmark.

Brøndbys amerikanske fysisike træner Ahron Thode ser ikke det store problem i, hvis hans spillere kun får en kort opstarts-træning, inden ligaen bliver sat i gang. Det er mere på længere sigt, at han har en vis bekymring, der også rækker ud over Brøndby IF-truppen og Danmarks grænser.

- Når der bliver snakket om sammenpresse-de programmer, så er der ikke ret mange, der har overvejet næste sæson, men den bliver et bæst.

Læs også:Overblik: Hvem træner, og hvem træner ikke i Superligaen?

- Når den første fløjte lyder, er der et tæt ligaprogram på grund af en sen sæsonstart, mens de europæiske turneringer bliver trykket ind i et allerede sammenpresset program, hvor vinterpausen måske helt forsvinder i lande som Tyskland, Italien og Spanien. Så er der også landsholdene, der måske skal spille tre landskampe på den samme tid, hvor de før skulle spille to. Og når ligaerne og Champions League er afsluttet, kommer der et EM, siger Ahron Thode til Tipsbladet.

- På det korte sigt vil de fleste hold klare sig godt. Vi har haft en slags vinter pre-season, som jo er den rigtige pre-season i stedet for den kortere om sommeren, men næste sæson... Jeg tror, at det vil tage nogle år, før man kommer over på den anden side af det forløb her og rigtig kan analysere, hvad det har betydet.

- Men hvis man rent fysisk er over sit topni-veau, altså spillere på den anden side af de 30 år, og man kommer langt i alle turneringer med både klub- og landshold, så kunne jeg godt være bekymret for, at vi kommer i en situation, hvor nogle af de allerbedste spillere må stoppe tidligere end ventet på grund af skader og fysisk slitage, siger Brøndbys fysiske træner.

Læs også:Brøndby-legende afviste tysk storklub: Den lottokupon havde jeg ikke lyst til

Brøndby IF er en af de klubber, der ikke har haft hjemsendt sine spillere under corona-krisen. Til gengæld har spillerne accepteret en lønnedgang på 20 procent i tre måneder. Divisionsforeningens opriundelige håb om at starte ligaen op 17. maj er blevet sløjfet, så nu er næste håb, at det kan blive 24. maj eller en uge senere.

Indtil videre afventer Fodbold-danmark nyt fra de danske myndigheder omkring, hvornår fodbolden bliver en del af den genåbning, der trods alt er sat gang i. 

Læs også:Rezan Corlus agent: Interesse fra Tyrkiet og Spanien

Læs også:Arbejdernes Landsbank-direktør: Det er forkert at tage til Dubai

Læs også:Christian Nørgaard: Tidligt skifte gjorde mig til en større Superliga-profil