Video : Tipsbladet
Superliga

Irer husker AGF-ophold: Læste først om mit skifte i avisen

Den nu 38-årige midtbanespiller spillede én sæson i Danmark, og han har udelukkende gode minder om tiden.

Ofte tilbringer irske fodboldspillere størstedelen af deres karriere i Storbritannien, og det er også tilfældet med Michael Doyle.

Den nu 38-årige midtbanespiller tog ellers hul på sin seniorkarriere i Danmark, da han i 2001/02-sæsonen var udlejet fra skotske Celtic til AGF i Superligaen, hvor han nåede at spille 22 kampe og score fire mål. Men at være udlejet til Danmark var ikke helt almindeligt dengang, erkender Michael Doyle, der først hørte om sit skifte i lokalavisen. 

- Da jeg var i Celtic, var det ikke almindeligt, at spillere fra akademiet og reserverne skulle udlejes. Da muligheden kom, var det lidt ud af det blå. Jeg læste det bare i en avis en søndag formiddag, at jeg skulle til det her hold i Danmark.

Læs også:Overblik: Hvem træner, og hvem træner ikke i Superligaen?

- Jeg havde ikke hørt noget, og i løbet af ugen sagde reserveholdstræneren til mig, at der var en mulighed, og på det tidspunkt tænkte jeg, 'Strålende '. Jeg sprang på det, men da jeg gik med til at blive udlejet, tænkte jeg Bloody hell, jeg skal til et andet land', siger Michael Doyle til den irske public service-kanal RTE og tilføjer, at det var lidt skræmmende at rejse ud.

En af grundene til, at Doyle havnede i netop AGF, var Marc Rieper. Den tidligere danske landsholdspiller var assistenttræner i AGF i den periode og havde en fortid som spiller i Celtic.

I sin første tid i Aarhus boede Michael Doyle også hos Rieper, men da landsmanden Liam Miller kom til AGF på en lejeaftale fra Celtic i sommeren 2001, flyttede de to irere sammen. Og den tid husker Doyle positivt tilbage på.

Læs også:AGF-anfører om trænende spillere: Klubben sagde, at vi ikke måtte

- Da han kom, fik vi straks vores egen lejlighed, og det var fantastisk.  Det var et smukt sted, og et fantastisk og dejligt sted at bo. Det var perfekt og rent. Folk var dejlige og venlige, og det var rart. Vi plejede bare at tage ud, og det var godt for os, og det var en strålende by. Vi havde gode holdkammerater, der altid passede på os, og de havde gode traditioner derovre. De plejede at spille om søndagen og derefter gå ud og spise en pizza. Der var et pizzasted i byen, som bare var virkelig godt. Hele holdet ville tage derhen og spise pizza og få et par øl og gå ud. Det var en dejlig tid.

- Jeg føler bare, at det var virkelig vigtigt for mig. Jeg kunne ikke anbefale det nok til nogen anden spiller, siger Michael Doyle om opholdet i Danmark. 

Michael Doyle er 38 år, men har endnu ikke lagt støvlerne på hylden. Efter opholdet i AGF har han spillet i en håndfuld engelske klubber, og i dag spiller han for Notts County. 

Læs også:Opgørelse: FCK er bedst til at score først og vinde - FCN er værst

Læs også:AGF-spillere har undskyldt ureglementeret træning: Vi tænkte os ikke om

Læs også:Forventer snart Superliga-fodbold igen: AGF tilbage på træningsbanen