Video : Tipsbladet
Superliga

Sportschef: Godt for spillerne at opleve, at alt ikke behøver være perfekt

Der er mange nye forholdsregler, der skal tages i forbindelse med en Superliga-kamp, og FC Nordsjællands sportschef Jan Laursen ser på dem med positive briller.

Det bliver under nogle helt andre forhold end vanligt, at Superligaen måske starter op fra 29. maj, men det behøver ikke være en dårlig ting. Snarere tværtimod, fastslår Jan Laursen, der er sporschef i FC Nordsjælland, over for sn.dk.

Divisionsforeningen har i samarbejde med eksterne og interne læger samt trænings- og sundhedseksperter udarbejdet en protokol for, hvordan man på en sundhedsforsvarlig måde kan afvikle kampene i Superligaen, og den rummer nogle meget uvante tiltag for en professionel fodboldspiller.

Læs også:Ingen adgang til omklædningsrum: Pausesnak skal foregå udendørs

Det er blandt andet værd at bemærke, at holdene ikke må gå i omklædningsrummet i pausen. De taktiske dessiner skal gives ude på græsset, og det kan Jan Laursen sagtens se noget positivt i.

- Det bliver måske også meget godt for spillerne at opleve, at alt ikke behøver være perfekt. Det er lidt lige som den gang man selv spillede og blev ude på banen i pauserne og fik en småkage og lidt saftevand. Det kommer til at handle om glæden ved at træne og spille, og jeg håber da, det er noget af det, vi kan tage med videre ud på den anden side af det her. At man sætter endnu mere pris på at spille og træne fodbold, siger FC Nordsjællands sportschef til sn.dk.

Læs også:Corona-krise: FCN risikerer kæmpekrise uden transfer-millioner

Af protokollen fremgår det blandt meget andet også, at spillerne opfordres til ikke at fejre scoringer på sædvanlig vis, at spillerne skal ankomme i små grupper til kampene, og at reserverne på bænken skal holde to meters afstand til hinanden. 

Læs også:FCN-profil: Vi er ikke hævet over andre i samfundet

Læs også:FCN-træner om komet: Har ikke set dansker med større potentiale siden Laudrup

Læs også:Superligaen er blevet rutine: AaB-profil vil til udlandet til sommer