• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

FCN-træner om komet: Har ikke set dansker med større potentiale siden Laudrup

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Flemming Pedersen er fuld af beundring for Mikkel Damsgaard, som skifter til Sampdoria til sommer. Træneren har ikke set en dansk spiller med så stort potentiale siden Michael Laudrup.

Af Anders Dehn

Mikkel Damsgaard er tabt for FC Nordsjælland. Selv om coronakrisen byder på visse usikkerheder om, hvornår transferen kan effektueres, er det sikkert og vist, at teenageren skifter til Sampdoria. I Politiken får han noget af et skudsmål med på vejen af sin nuværende træner.

Flemming Pedersen kender om nogen Damsgaard. Før han blev cheftræner i FCN for et år siden, var han teknisk direktør i klubben. Han har fra første parket set Damsgaard udvikle sig til Superliga-profil, og han mener, at tiden til et stort skifte er den rette.

Læs også:Ved ikke, om pengene kommer: FCN forventer stadig storsalg effektueret

- Jeg synes ikke, at Mikkel tager for tidligt af sted. Han er en fornuftig fyr, ubekymret og med en god familiebaggrund. Vi kunne se, at han hastigt var på vej til at vokse ud af Superligaen. Og jeg har før sagt og siger det igen: Jeg har ikke set en dansk spiller med større potentiale siden Michael Laudrup end "Dams", lyder det fra Pedersen over for Politiken.

Laudrup var 19 år, da han skiftede fra Brøndby IF til Lazio. Mikkel Damsgaard er også 19, når hans skifte til Sampdoria går formelt igennem.

Læs også:Corona-krise: FCN risikerer kæmpekrise uden transfer-millioner

Spørgsmålet er så, om det også gør det rent praktisk. For FIFA og UEFA barsler med planer om automatisk at forlænge kontrakter og udskyde klubskifter, der ellers skulle finde sted den 1. juli. 

Årsagen er, at flere ligaer ser ud til at blive spillet færdig hen over sommeren. Tiltaget skal i givet fald forhindre, at spillere skifter på kryds og tværs, få uger før sæsonerne finder deres afgørelse.

Mikkel Damsgaard er noteret for 81 kampe, 11 mål og 19 oplæg i FC Nordsjælland.

Læs også:Avis: FC Nordsjælland sælger stortalent til sommer

Læs også:Nervøs FCN-direktør: Vi kan ende i en rigtig uheldig situation

Læs også:FC Nordsjælland-chef afslører: Også fine bud på vores spillere nu