Video : Tipsbladet
Skandinavien

Malmö-boss roser Jon Dahl: Dette gør han bedre end forgængere

Jon Dahl Tomasson har en ægte interesse for ungdommen, og der er mere samspil mellem førsteholdet og U19 nu, mener sportschefen i Malmö FF.

Da Jon Dahl Tomasson i januar overtog jobbet som cheftræner i Malmö FF, stod det højt på opgavelisten, at han skulle prioritere klubbens egne talenter. Også højere end forhængeren Uwe Rösler havde gjort.

Den opgave har fået en glimrende start, mener hans nærmeste leder, Daniel Andersson. Sportschefen i Malmö roser Tomasson for hans arbejde med talenterne, men minder også om, at situationen er en anden nu, hvor alle kampe er sat på pause.

Læs også:Newcastle-ikon om Jon Dahls nedtur: Svært at komme til et nyt land

- Jon har virkelig en ægte interesse for de unge spillere. Vi arbejder mere sammen med U19 nu og har træninger, hvor man henter meget unge spillere op, siger Daniel Andersson til Sydsvenskan.

- Vi er dog også i en tid uden kampe. Man skal huske, at da Uwe blev kastet i ilden, handlede alt om at vinde. Han skulle vende skuden, og det gjorde han. Efterfølgende kværnede man bare på, så det er forskellige situationer.

Læs også:Malmö-midt om dansker: Han er den bedste i Allsvenskan

Uwe Rösler overtog Malmö midt i 2018-sæsonen, der var på vej i den gale retning for holdet. Det var den brand, han skulle slukke. Jon Dahl Tomasson overtog derimod holdet, før træningen frem mod 2020-sæsonen begyndte.

Han nåede kun at styre Malmö i fem kampe, inden fodboldturneringerne gik på coronapause: tre i pokalturneringen og de to Europa League-opgør mod Wolfsburg. Her fik den tidligere Hobro-stopper Anel Ahmedhodzic blandt andet chancen.

Læs også:Rade Prica om sin søn: Han bliver bedre, end jeg nogensinde var

Læs også:Sverige klar med dato: Spiller fodbold om en måned

Læs også:Sportschef bekræfter: Rade Pricas søn forhandler kontrakt med Malmö