Video : Tipsbladet
Superliga

Lyngby-træner om genoptaget træning: Det betyder alt for spillerne

Lyngby-spillerne er tilbage i en næsten normal hverdag efter syv uger væk fra den. Det havde de savnet, siger træneren.

I syv uger var Lyngbys spillere sendt hjem uden arbejde og uden struktur i hverdagen. Men i sidste uge vendte de omsider tilbage til træningbanen, og selv om træningen var amputeret, var det trods alt på græs og med holdkammerater. Det skabte glæde, siger cheftræner Christian Nielsen til Det Grønne Område.

Førsteholdstruppen havde været hjemsendt siden 20. marts, og i den periode måtte de hverken have kontakt med trænerne eller få tilsendt skræddersyede træningsprogrammer. 

Læs også:Overblik: Hvem træner, og hvem træner ikke i Superligaen?

Derfor gjorde det mindre, at de måtte tage nogle forholdsregler, da de vendte tilbage. Eksempelvis kunne de kun træne syv-otte spillere ad gangen, de måtte ikke klæde om sammen, og de skulle hele tiden holde mindst to meters afstand.

- Det var fantastisk at være tilbage. Gensynsglæden og energien var enorm. Spillerne elsker at være sammen og havde virkelig savnet hinanden. Så at være tilbage i en verden, der næsten ligner den normale, betyder alt for truppen, siger Christian Nielsen til lokalavisen Det Grønne Område.

Læs også:Corona-krise: Millionsalg kan være redningen for hårdt ramte Lyngby

En række Superliga-klubber har den seneste uges tid genoptaget træningen. Foruden Lyngby gælder det SønderjyskE, Esbjerg fB og senest OB, som i dag vender tilbage til grønsværen. 

Dermed har kun to klubber fortsat hjemsendt deres spillere: AC Horsens og Randers FC. Til gengæld kan de stadig få del i statens ordning om lønkompensation på op til 30.000 kroner pr. medarbejder.

Læs også:Retningslinjerne i dansk fodbold: Her er udfordringerne

Læs også:Lyngby forlænger med U-landsholdsspiller: Vi forventer os meget af ham

Læs også:Alvorlig situation: Når SAS fyrer 5000, er Superligaen ikke sikker