Video : Tipsbladet
1. division

Rutineret tysker: Jeg havde aldrig troet, jeg skulle spille i Danmark

Næstved BK's Hendrik Starostzik spillede ti år i tysk fodbold, men har siden været i både Canada og nu Danmark. Det kommer som en overraskelse for ham selv.

Efter Hendrik Starostzik blev professionel, tilbragte han næsten ti år i Tysklands lavere divisioner. Men i foråret 2019 tog han ud på eventyr, og det har nu ført ham videre til Næstved BK, hvilket han ikke ligefrem havde planlagt med, fortæller han til Sjællandske.

Den 29-årige tysker rejste først til Paficic FC i Canada, hvor Michael Silberbauer stod i spidsen for klubben i dens første leveår i fjor. Starostzik var den eneste udlænding, og efter én sæson flyttede han tilbage til Europa.

Læs også:Corona-timeout: Sundhedsministeren skrev hyldestsang til hjerteklubben

I januar kom han nemlig til Næstved, hvor han fortsat har sin debut til gode. For inden han nåede at komme i kamp for sin klub, lagde coronavirussen 1. division i dvale. Så nu har den høje midtstopper god tid til både at studere økonomi og psykologi online.

- Det er min store drøm måske at kunne forbinde studierne med et trænerjob på et tidspunkt. Men ellers tager jeg små skridt med tanke på fremtiden. Første step er at undgå nedrykning med Næstved. Derefter vil jeg være med til at bygge det op sammen med holdet, træner og klubben.

Læs også:Ti danske klubber dropper protest: Vi gider ikke bruge mere tid på det

- Det er mit mål at blive succesfuld med den her klub. Jeg tænker ikke så meget længere. Jeg havde eksempelvis aldrig troet, at jeg ville spille i både Canada og Danmark. Tingene kan hurtigt ændre sig i fodbold, siger Hendrik Starostzik til Sjællandske.

Tyskeren og holdkammeraterne har en svær opgave foran sig, når og hvis 1. division begynder igen. De er således seks point fra Skive IK, der befinder sig på den rette side af nedrykningsstregen.

Læs også:Øl, biogas og cement: Danmarks tossede stadionnavne

Læs også:Skadesplaget målmand: Coronapausen er en klar fordel for mig

Læs også:Ti danske protestklubber har fået svar: Det havde vi ikke ønsket