Video : Tipsbladet
Superliga

Stolthed i FCN efter topkarakter: Vi kan stadig forbedre os

FC Nordsjælland er glade og stolte over topkarakteren og den rekordhøje score for klubbens talentarbejde.

FC Nordsjælland har af DBU fået topkarakteren 5 stjerner for klubbens arbejde med talenter, og det er første gang, der gives den højeste karakter til en dansk klub. FCN høster samtidig en score på 90,89 point ud af 100, og det er ligeledes det højeste, der nogenside er givet - læs mere her. 

FC København, FC Midtjylland og Brøndby IF følger efter med 4,5 stjerner og en lavere score end FC Nordsjælland, så Farum-klubben kan med rette kalde sig den bedste talentklub i dansk fodbold.

Med karakteren 5 betegner DBU FCN's arbejde med talenter som værende på "højeste internationale niveau".

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Det kan naturligvis få smilene frem på Right to Dream Park.

- Vi glæder os naturligvis over anerkendelsen, da vi som klub lægger enormt meget energi og kærlighed i talentudvikling. Mange dygtige folk i trænerstaben og i og omkring akademiet og Superliga-truppen gør en imponerende indsats, og det er en dejlig anerkendelse at få, når man kan se, vi har forbedret og rykket os siden sidste år.

- Men rapporten og stjernerne gør os om muligt endnu mere bevidste om, hvor stort ansvaret for at fortsætte udviklingen er hos os som klub og akademi, og hvor meget vi stadig kan og vil forbedre os på området, siger sportschef Jan Laursen til klubbens hjemmeside.

Læs også:FCN-direktør: Mange savner Superligaen

DBU vurderer årligt på baggrund af rapporter fra uafhængige auditører, der har besøgt alle klubber, som søger om talentlicens i Danmark, hvor højt klubberne kan rangeres i forhold til deres talentarbejde. Auditørerne kigger på elementer som de eksisterende faciliteter, spillernes og trænernes niveau, strategi og produktivitet. Slutteligt uddeler DBU's Talentudvalg 1-5 stjerner på baggrund af auditørernes input.

FC Nordsjælland fik 4,5 stjerner sidste år.

Læs også:Godt nyt for Lars Olsen: Esbjerg-profil er blevet skadesfri

Læs også:Overvejer dåselyd til tilskuerløse Superliga-kampe

Læs også:Fem nedslag i den afbrudte Superligasæson