Video : Tipsbladet
Superliga

AGF-profilens afgørende fejl mod Randers FC: En virkelig stor skuffelse

Mustapha Bundu har på ingen måde gode minder fra Randers FC's seneste besøg på Ceres Park i Aarhus

Mustapha Bundu har udviklet sit til at være AGF's største profil og har gjort livet surt for masser af forsvarsspillere i løbt af denne sæson. Torsdag tager han sammen med resten af AGF-holdet mod Randers FC i en kamp, der kan sikre AGF den første plads i medaljeslutspillets historie. 

Nerverne skal nok være til at få øje på, men der er ingen tvivl om, at Mustapha Bundu meget, meget nødigt vil havne i den situation, han kom i, da Randers FC senest besøgte Aarhus

En maj-dag sidste år, hvor Mustapha Bundu havde været med til at spille AGF på tærsklen af en playoffkamp om Europa League-deltagelse mod Brøndby IF, blev den forkerte og dyre beslutning taget.

Med under et minut tilbage af tillægstiden kunne Mustapha Bundu løbe til Randers-hjørneflaget og trække tiden ud, men i stedet forsøgte han en risikabel aflevering, der blev opfanget af Randers.
Sekunder senere havde Randers ført bolden tilbage i AGF’s felt, hvor bolden blev spillet tilbage til Marvin Egho, der sparkede den fladt ind ved den fjerne målstolpe.

På tv’s tæller var der 21 sekunder tilbage af tillægstiden, da bolden gik i nettet, og Mustapha Bundu var fuldt klar over, at han havde vundet kampen for AGF ved at løbe til det hjørneflag i stedet for at smide bolden.

Kampen sluttede 1-1, og Randers stjal pladsen i Europa-playoff-finalen mod Brøndby.

Læs også:Randers-talent imponerer: Pæne adresser i Europa følger ham

Mustapha Bundu græd over sin store fejl, mens holdkammeraterne slog fysisk og verbal ring om ham.

- Det er én situation i kampen. Jeg tabte bolden 400 gange i løbet af kampen, og det er jo tilladt at forsvare bedre der. Vi taber bolden på midten og står trods alt otte mand tilbage. Nu sidder han overvældet af følelser i omklædningsrummet, og vi må ikke glemme, at han har båret os mange gange i de seneste kampe, sagde anfører Jens Stage til Ekstra Bladet, mens forsvarsspilleren Frederik Tingager talte om, hvor meget man kan lære af en sådan situation.

Mustapha Bundu var ked af det, han ærgrede sig, og han besluttede sig for at blive bedre forud for en 2019/20-sæson, hvor han er blevet AGF’s og en af Superligaens store offensive profiler, og hvor trænerne har oplevet en endnu mere koncentreret forward, der nyder godt af at have i en professionel klub i fire år.

- Det var virkelig en stor skuffelse, for vi var så tæt på at komme i finalen om adgang til Europa League. Men sådan kan fodbold også være, og det må man acceptere. Jeg tænkte rigtig meget over det i dagene efter, jeg talte meget med min kæreste og hendes og min familie om det, og jeg nåede frem til, at jeg var nødt til at lægge det bag mig. Jeg skulle se frem mod den nye sæson, og jeg gjorde meget for at møde til træning i topform, siger Mustapha Bundu til Tipsbladet.

- Jeg var nødt til at lægge den fejl bag mig. Det er en del af fodbold og noget, man er nødt til at acceptere og komme videre fra. Jeg var ikke stolt over den aktion, men det kan ske i fodbold. Det vigtige var, hvordan jeg reagerede på det i den nye sæson,siger forwarden.

Læs også:AaB-kaptajn kan ende med jokerrolle mod Esbjerg

- Jeg har gjort meget for at forbedre forskellige aspekter af mit spil med mine træneres hjælp. Det betyder meget, at jeg kender mine holdkammerater godt, og at de kender mig og kan se, hvordan jeg  skal spilles. De forstår mig og mit spil rigtig godt, og de arbejder og kæmper benhårdt for mig, siger AGF-angriberen, der, som grafikken på denne side viser, beviseligt har løbet mere, hurtigere og er kommet i flere farlige aktioner end i sidste sæson.

- For mig er det noget af det, der kendetegner vores hold bedst. Alle mand arbejder og ofrer sig for hinanden og for at gøre hinanden bedre. På det her hold tager man de ekstra meter for at hjælpe en holdkammerat, hvis han er fanget i en situation. Jeg er virkelig motiveret for at gøre mit allerbedste og skabe noget, når mine holdkammerater er klar til at løbe gennem en mur for at hjælpe mig. Så skal jeg også levere for dem, og jeg synes, det især er det, der kendetegner os, og gør, at vi har spillet på et højt niveau i denne sæson, siger Mustapha Bundu, der sammen med resten af AGF-holdet er klar til netop Randers i torsdagens genåbning af Superligaen i Aarhus.

Se video-klippet for gensynet med Bundus store fejl

Læs også:Dommerchef med bøn til trænere og ledere: Tingene må ikke eskalere

Læs også:AaB-træner holder hovedet højt: Vi bad om at få tæsk

Læs også:Intern konkurrence i Randers: Salgschefen hopper i søen

Læs også:Mustapha Bundu: Lige nu drejer alt sig om, at jeg spiller for AGF

Læs også:AGF-direktør: Kan nemt have 5.000 tilskuere på stadion