Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Randers FC - Hobro IK

Hjemmeholdet jagter top 6, mens gæsterne jagter overlevelse. Optakt til et vigtigt lokalopgør.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 14.00
Spillested: Cepheus Park, Randers
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: TV3 Max
Hashtag: #rfchob #sldk

Holdnyt:
Randers FC:
Det var noget af en skuffelse for Randers-spillerne, da Patrick Mortensen scorede for AGF i overtiden torsdag aften. De to point, der forsvandt ud i den blå århusianske luft, kan meget vel gøre forskellen på top 6 eller ej, når grundspillet er forbi.

Når skuffelsen har lagt sig, kan Randers-folket dog glæde sig over et par ting: dels at de nu er ubesejret mod AGF i 12 kampe, dels at de har premieren overstået og dermed 90 minutters vigtig kamptræning i benene. Netop det sidste har Hobro ikke.

Top 6 er da også langt fra gledet Randers af hænde endnu. Der er således kun to point op til AaB, tre til FC Nordsjælland og fire til Brøndby IF. Selv om opgaven er svær, er den ikke umulig.

Mod AGF var Marvin Egho udtaget til truppen i første omgang, men var ikke med på banen eller bænken. Det kunne tyde på, at han var skadet, selv om Randers ikke har meldt det ud. Han er udtaget til kampen mod Hobro, men det vides ikke, om han er helt klar.  

Hobro IK:
Denne sæson har i lang tid kun haft ét mål for Hobro: overlevelse. Alt tyder på, at det skal skal gennem playoffkampe, når både grundspillet og slutspillet er bragt til ende. For Hobro har så langt op til holdene over sig, at det vigtigste er at holde Silkeborg IF og Esbjerg fB under sig.

Derfor tæller alle point, som holdet kan skrabe sammen, i det store regnskab. I det lys ville det jo være dejligt for Hobro, hvis holdet kunne hente en sjælden sejr.

Det har det kun gjort to gange i denne sæson, senest helt tilbage i september måned. Siden har Hobro spillet otte af 15 Superliga-kampe uafgjort. Som det fremgår af stillingen, rykker det ikke alverden.

Læs også:Trods pointtab: Randers-anfører opgiver ikke top 6

Spørgsmålet er så, om den slags statistik kan bruges til noget efter to en halv måneds coronapause.

Det står i hvert fald klart, at Hobro i løbet af pausen har fået en forstærkning i form af Mads Hvilsom. Angriberen har brugt tiden på at komme sig over sin lyskeskade og er for første gang i ti måneder symptomfri. Til trods for det er han ikke udtaget til kampen. 

Karantæne:
Randers FC: Ingen
Hobro IK: Ingen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Carlgren – Thomsen, Piesinger, Marxen, Kopplin – Kallesøe, Hammershøy-Mistrati, Rømer, Greve – Egho, Riis

Hobro IK (4-2-3-1): Rask – Bøge, Jakobsen, Minor, Haarup – Cappis, Brix-Damborg – Sabbi, Babayan, Louati – Kirkevold

Profilen:
Meget har handlet om Emmanuel Sabbi i dette forår, og amerikaneren mangler fortsat at skrive under på den forlængelse, der vil holde ham i Hobro sæsonen ud. Mandag får vi første antydning af, om han kan holde fokus på banen.

Vidste du, at..:
Byerne Hobro og Randers ligger tæt på hinanden, og i fodboldmæssig forstand er sidstnævnte storebror. Det er snart tre år og seks forsøg, siden Hobro IK har slået Randers FC, og gennem historien er det kun sket tre gange.

Læs også:Randers' Rømer: Lidt for meget panik i 45 minutter

Dom:
Det meste taler for Randers-sejr: Holdet er på hjemmebane, det har allerede en Superliga-kamp i benene, og det har været bedre end Hobro gennem sæsonen.

Så selv om Hobro er bøvlede at slå, må buddet herfra blive en hjemmesejr. 2-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Se højdepunkterne: AGF redder uafgjort efter målmandsdrop

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Læs også:Superliga-powerranking: FC Midtjylland er knivskarpe, og Brøndby rykker