Video : Tipsbladet
Superliga

FCK har lavet en plan: Vil have tilskuerne tilbage på stadion

I FC København har man udarbejdet en plan for, hvordan man kan få tilskuere tilbage på stadion.

AGF-direktør Jacob Nielsen fortalte forleden, at han regner med snart at få tilskuere tilbage på stadion, og det samme gør man i FC København.

Det fortæller klubbens nye direktør, Lars Bo Jeppesen.

Sammen med andre folk i hovedstadsklubben har han derfor udarbejdet en plan for, hvordan man kan få klubbens fans ind i Parken igen.

- Vi har lavet en helt konkret og meget, meget minutiøs plan for, hvordan vi under hensyntagen til sikkerheden kan få tilskuerne - og det er selvfølgelig ikke 100 procent kapacitet, men 25 eller 50 procent - tilbage på lægterne, udtaler han til Canal 9.

Læs også:Ståle trods FCM-nederlag: Mesterskabet er ikke et tema for mig

Han slår dog også fast, at det kommer til at blive anderledes end tidligere, når man skal gå til fodbold i den kommende tid.

- Der er en lang række forhold, men det handler dybest set om det, vi hele tiden har lært. Der skal være afstand, tingene skal være sprittet af, man skal have adgang til toilet.

- Vi kommer til at gå til fodbold på en anden måde, og jeg er også med på, at der er nogle indbyggede ting i det at være tilskuer til en fodboldkamp, der må være anderledes, men hver eneste morgen klokken 8, har vi 500 skolebørn på Nedre A i Parken godkendt af kommunen og skolerne. De kan altså godt finde ud af at holde afstand.

Grundlæggende er der imidlertid ingen tvivl om, at Lars Bo Jeppesen mener, at det er forkert, at der ikke er kommet folk på stadion endnu.

Læs også:Daramy assisterede med hælen: Den eneste mulighed

- Ja, det synes jeg - og det er krystalklart forkert, synes jeg. Og jeg synes, at der er en anden ting, der også er vigtig. Det er selvfølgelig forudsat, at vi kan holde styr på sikkerheden, men det mener jeg godt, at vi kan håndtere.

- For man skal huske på, at Superligaen er én ting, men hvis der ikke kommer tilskuere ind, risikerer vi, at der er nogle Superliga-klubber og nogle andre klubber, der går konkurs, og så er det ikke længere fans til en Superliga-kamp - så er det det danske fodbold-økosystem og foreningsdanmark, der er truet.

Også Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, har åbnet for muligheden for at få fansene tilbage.

Læs også:Falk: Kunne godt have scoret en mere

Læs også:Lyngby-stopper: Fuldt fortjent FCK-sejr

Læs også:FCK haler ind på FCM efter sejr over genstridige Lyngby