Video : Tipsbladet
Superliga

FCN frygtede for transfermillioner: Vi har fået det, vi skulle

FC Nordsjælland har været bekymrede for, at de klubber, man har solgt spillere til de seneste år, ikke kunne betale transferraterne, men indtil videre er alle beløb faldet til tiden.

Det er stadig ikke muligt at danne sig et endeligt overblik over, hvad coronakrisen får af konsekvenser for fodboldklubberne i hele verden, men helt sikkert er det, at det har ramt dem hårdt på økonomien at ligge stille i lang tid og ikke kunne lukke tilskuere ind til kampene.

I FC Nordsjælland har man bange anelser om særligt et forhold.

Superliga-klubben har de seneste år solgt mange spillere til hjemlige- og udenlandske klubber for store beløb, og transfersummerne skal betales drypvis over en periode. Med en pengekasse, der er tom, kan det selvsagt blive et problem.

Læs også:FCN-træner vil holde gryden i kog: Ellers grænser det jo til matchfixing

- Nutidens spillerhandler bliver oftest betalt i rater hen over en række år. På den måde kan pengene bedre indgå i den daglige drift, men metoden forudsætter jo, at den købende klub også eksisterer i næste måned. Vi kan ende i en rigtig uheldig situation, hvis det er de forkerte klubber, der ender med at lukke ned rundt omkring i Europa, sagde FCN-direktør Søren Kristensen i midten af april til Politiken.

Nu er der gået to måneder, og der er kommet bedre styr på coronasituationen i mange lande. Massekonkurser har man endnu ikke set, og i FC Nordsjælland er faren i første omgang drevet over.

- Vi har fået det, vi skulle indtil videre. Det er nogle forholdsvis ambitiøse klubber, vi har handlet med, så jeg vælger at tro på, at de overholder deres aftaler. De ved godt, at de skal betale deres ting for at kunne fortsætte på nuværende niveau, siger Jan Laursen, der er sportschef i FCN, til tipsbladet.dk.

Læs også:FCN-profil kan smutte gratis: Det skal da ærgre én

Han fastslår, at han har en nogenlunde ro i maven i forhold til, at fremtidige rater også nok skal falde til tiden. Rater, der er afgørende for FC Nordsjællands fortsatte drift.

- Jeg ligger ikke søvnløs over det, men jeg har også oplevet mange ting i løbet af mine 20 år. Man skal ikke være jubeloptimister, men vi skal være i stand til at finde løsninger på alle situationer. Det hjælper ikke at stoppe op og tude, lyder det fra sportschefen.

FC Nordsjælland har i år solgt Mikkel Damsgaard til Sampdoria, og tidligere er spillere som Victor Nelsson, Andreas Skov Olsen og Marcus Ingvartsen også blevet solgt for store beløb.

Læs også:Stort interview med FCN-sportschef: Jeg er fandeme så stolt

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 25. spillerunde

Læs også:Lige målmandskamp i FCN ser ulige ud: Her er trænerens forklaring