Video : Tipsbladet
Superliga

SønderjyskE skal kæmpe for overlevelse: Vi er klar til dødsræset

I SønderjyskE er de klar til det afgørende slutspil, understreger Johan Absalonsen.

SønderjyskE skal igen deltage i nedrykningsslutspillet, hvor de skal kæmpe for at undgå at blive en af Superligaens tre nedrykkere i år. Men de står godt rustet til den afgørende del af sæsonen, forsikrer Johan Absalonsen overfor Jyllands-Posten.

Sønderjyderne er sikre på at slutte grundspillet som nummer 11 og står i skrivende stund til at havne i en pulje med AC Horsens, OB og Silkeborg IF, hvor de vil starte ud på tredjepladsen. Meget skal gå galt, hvis SønderjyskE skal havne på sidstepladsen i deres pulje - en plads, der betyder direkte nedrykning - men tredjepladsen er ikke ensbetydende med overlevelse. Tredjepladsen fra begge puljer mødes i en playoff-kamp, hvor vinderen overlever i Superligaen. 

Læs også:Optakt: OB - Esbjerg fB

SønderjyskE kigger derfor også opad i tabellen, når slutspillet starter.

- Vi er klar til dødsræset. Det kan godt være, vi halter et par point efter, men det kan hurtigt ændre sig, fordi vi møder hinanden indbyrdes. Formen i nedrykningsspillet afgør, om vi tager en af de to øverste pladser, siger Johan Absalonsen til Jyllands-Posten.

Læs også:Tidligere Randers-træner: Jeg blev misforstået i Danmark

Før Superliga-grundspillets sidste spillerunde har SønderjyskE fire point op til OB og fem point op til AC Horsens i tabellen. De har også fem point op til Lyngby Boldklub, der kan erstatte enten OB eller AC Horsens i SønderjyskE’s nedrykningspulje, alt efter søndagens resultater.

SønderjyskE skal selv møde Silkeborg IF søndag. 

Læs også:Optakt: FC København - Randers FC

Læs også:BIF-talent om kontraktforlængelse: Der er kontakt

Læs også:Ståle Solbakken før Randers: Nu skal vi ramme en god stime