• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: OB - Esbjerg fB

Foto: Getty Images

Hverken OB eller Esbjerg kan nå det store nu og her, men der er vigtige point på spil forud for slutspillet.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 17.00
Spillested: Nature Energy Park, Odense
Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #obefb #sldk

Holdnyt:
OB:
Det var skidt for både OB og Esbjerg, at Hobro vandt i seneste runde. For OB’s vedkommende betød det nemlig, at holdet nu er det i Superligaen, der er inde i den dårligste stime. Seneste sejr var i november, og selv om der både har været vinter- og coronapause i mellemtiden, er der også spillet ti runder.

OB lignede ellers et hold, der havde tænkt sig at gentage sidste sæsons succes med en plads i top 6. Det løb er kørt. Nu handler det snarere om at stoppe blødningen, så man ikke kommer i nedrykningsfare.

Som det ser ud nu, ville OB have fire point ned til SønderjyskE i den ene slutspilspulje – og dermed fire point ned til den placering, der betyder to playoffkampe for overlevelse.

Et par små lyspunkter i mørket er, at to af klubbens egne talenter (og to af ligaens bedste navne) debuterede i seneste runde mod AGF: Max Fenger og Tarik Ibrahimagic.

Jeppe Tverskov er desuden tilbage fra karantæne, mens Jørgen Skjelvik, Alexander Juel Andersen, Kasper Larsen, Oliver Lund, Issam Jebali, Mart Lieder, Mikkel Hyllegaard og anfører Janus Drachmann alle er ude med skader eller sygdom. De mange skader og spillere ude tynger meget I OB, der må nøjes med 17 mand udtaget til kampen, da man ikke har kunnet nå at få testet flere U/19-spillere for corona. 

Esbjerg fB:
Det var, som nævnt ovenfor, også noget bras for EfB, at Hobro vandt i seneste runde. Det er netop Hobro, som Esbjerg skal hente i slutspillet, hvis holdet vil undgå at rykke direkte ned og i stedet få en ny chance med to playoffkampe.

Det er dog forudsat, at Esbjerg holder Silkeborg IF bag sig på 14. pladsen. Det er altafgørende at undgå den placering. Den medfører nemlig en plads i den værste gruppe i slutspillet, hvor man får næsten umuligt ved at overleve. Bliv klogere på slutspillet her.

EfB spillede 1-1 mod AaB i den første kamp efter coronapause. Det var på en måde uheldigt, fordi AaB scorede sent, og på en måde heldigt, for AaB kunne og burde nok have scoret noget tidligere og noget mere.

Cheftræner Lars Olsen kan glæde sig over, at han har Joni Kauko tilbage fra karantæne. Til gengæld er Mathias Kristensen fortsat ude og er ikke med i den trup, der skal forsøge at hente det nødvendige point.

Karantæne:
OB: Ingen
Esbjerg fB: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (3-5-2): Christensen - Lund, Tverskov, Larsen – Lund, Kløve, Thomasen, Thrándarson, Barrett Laursen – Svendsen, Fenger

Esbjerg fB (4-2-3-1): Mannone – Anyembe, Austin, Reese, Conboy – ”Lungi” Sørensen, Parunashvili – Kurzawa, Kauko, Dauda – Yakovenko

Profilen:
I stimen på ti kampe uden sejr har OB kun scoret otte gange. En forbedring af den statistik kunne komme fra Sander Svendsen, der er noteret for ni mål i 21 Superliga-kampe, men som kun har scoret én gang i benævnte stime.

Vidste du, at..:
Kampen bliver Esbjerg-træner Lars Olsens første mod OB, siden han blev fyret i klubben for snart ti år siden. Inden da havde han ført OB frem til en fjerde- og to andenpladser. Holdet er ikke sluttet højere siden.

Dom:
OB er ligaens mest formsvage hold, men Esbjerg har den andenlængste stime uden sejre: fire. Det gode er, at der er en vis chance for, at ét af holdene får brudt den nedadgående tendens.

Buddet herfra er, at det bliver OB. Esbjerg har ikke vundet i Odense siden 2016, og selv om holdet fik 1-1 mod AaB, var præstationen ikke overbevisende.

Kampen ender 1-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

---------------------------

Se FC København vs. Piast Gliwice i Europa League-jagt på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus