Video : Tipsbladet
Superliga

BIF-spiller er blevet omskolet til back: Jeg er blevet positivt overrasket

Andreas Bruus spillede sin første Superliga-kamp for Brøndby IF i lang tid, og det gjorde han som wingback - en plads, han først for nylig er begyndt at spille.

I Brøndby IF er de ikke bange for at forsøge at omskole angribere til wingbacks.

Kevin Mensah kom til Brøndby IF efter at have spillet i offensiven i størstedelen af sin karriere, men i denne sæson er det blevet til 28 kampe for Brøndby og langt størstedelen har været som venstre eller højre wingback.

Læs også:AaB-anfører om dårlig statistik: Der er en helt anden tro på tingene nu

Samme udvikling har Andreas Bruus gennemgået. Han spillede fire Superliga-kampe for Brøndby IF i 2017/18-sæsonen som angriber, og tirsdag spillede han sin femte Superliga-kamp for klubben – denne gang som wingback.

Andreas Bruus har trænet på pladsen i et stykke tid og er selv tilfreds med sine præstationer, fortæller han til Brøndbys hjemmeside.

Læs også:Brøndby-assistent vil være cheftræner: Jeg vil ikke afvise AC Horsens

- Det er selvfølgelig altid dejligt at komme ind - især efter så lang tid uden kamp. Det er specielt at komme ind på en højre back, men jeg har efterhånden spillet der et lille stykke tid, så jeg er ved at vænne mig til det. I bund og grund er det bare dejligt, at komme tilbage og spille noget fodbold, der tæller. Det er ærgerligt at se Kevin (Mensah, red.) udgå, men så må jeg prøve at gribe chancen, siger Andreas Bruus.

- Jeg ved ikke, om jeg hurtigt er begyndt at føle mig hjemme, men jeg tager opgaven i stiv arm, og hvis det er der, Niels (Frederiksen, cheftræner, red.) sætter mig til at spille, så er det der, jeg spiller. Jeg synes selv, det er gået med pil op ad. Jeg er blevet positivt overrasket over mine defensive evner, men i mit hoved er wingbacken ligeså meget en offensiv position, som det er en defensiv. Overordnet er jeg egentlig blevet meget glad for at spille den, men der stadig ting, der skal arbejdes med.

Den 21-årige wingback kan igen komme i aktion søndag, når modstanderen er AC Horsens. Kevin Mensah misser således opgøret med en skade. 

Læs også:Brøndby-chef om tilskuergrænse på 500: Det samme som et forbud

Læs også:BIF-talent om kontraktforlængelse: Der er kontakt

Læs også:Ståle Solbakken før Randers: Nu skal vi ramme en god stime