Video : Tipsbladet
Superliga

FCN-træner vil have klubberne til at droppe "det tunge spil"

Hvis Superligaen skal være med til at udvikle flere spillere til landsholdet, så skal der ske en mental ændring hos klubberne, mener FC Nordsjælland-cheftræner Flemming Pedersen.

FC Nordsjællands cheftræner Flemming Pedersen mener, at der skal en helt anden indstilling til i Superligaen, hvis ligaen skal have flere spillere med på A-landsholdet, hvor det ved den seneste samling kun var FCM-målmand Jesper Hansen, der var med.

I et interview med B.T. uddyber han, at der er en del hold, som spiller for at undgå nedrykning, som betyder, at man sætter begrænsninger for sig selv. I stedet mener han, at man er nødt til at sætte sig selv på spil som klub, hvis man vil opnå noget.

Læs også:Diomande følte sig godt forberedt mod FCM: Men så kom vi på banen

- Vi forbedrer os ved at sætte nogle højere mål, have nogle visioner for spillet og for udviklingen af de enkelte klubber. Der er stadig mange klubber, der kun tænker en uge ad gangen, at næste kamp er den vigtigste, siger han og fortsætter:

- Du må have en vision og lave en klubstrategi. Både på og uden for banen, lyder det fra Flemming Pedersen.

Læs også:Midtjylland åbner mod AaB: Det er rigtigt fint at starte i Jylland

Endvidere mener FCN-træneren, at hvis Superligaen skal udvikle sig, så skal der spilles mere dynamisk og hurtigere. Derfor må man væk fra det tunge spil, som han kalder det, med mange spilstop og standardsituationer, hvis spillerne skal blive gode nok til landsholdet.

FC Nordsjælland er med i mesterskabsspillet i denne sæson, hvor de skal møde FC København på hjemmebane i deres første kamp.

Læs også:Superliga powerranking: Magiske Horsens og fæle skuffelser for Brøndby og EfB

Læs også:Roser velspillende FCM-stopper: Han kan godt lide at drible lidt

Læs også:De indbyrdes regnskab: FCM topper, AaB skraber bunden