Video : Tipsbladet
Bundesliga

Bundesliga-optakt: Skov og Yussuf er på rekordjagt fredag

Der er både positive og negative rekorder, der kan blive slået, når Hoffenheim og Leipzig mødes fredag aften i Bundesligaen.

Begge hold er godt med fremme i jagten på de europæisk-givende pladser. Hjemmeholdet Hoffenheim jagter 6. pladsen og Europa League, mens Leipzig er i forsvar for Champions League-pladsen længere fremmme i tabellen. 

Der er lagt op til danskermøde, når Robert Skov byder Yussuf Poulsen velkommen på PreZero Arena fredag aften.

Tipsbladet.dk er klar med 10 optakts-linjer på kampen:

- Hoffenheim er uden sejr i de seneste fire kampe mod Leipzig i alle turneringer – en uafgjort og tre nederlag.

- Leipzigs første Bundesliga-kamp nogensinde ligger tilbage i august 2016 og var netop mod Hoffenheim. Kampen sluttede 2-2.

- Leipzig har lukket flere mål ind i Bundesligaen end mod nogen anden modstander. Hele 15 gange har Hoffenheim scoret mod Leipzig.

- Hoffenheim er ubesejret i de seneste fire Bundesliga-kampe – to sejre og to uafgjorte. Dermed kan holdet tangere de fem kampe, som man tidligere på sæsonen præsterede som ubesejret.

Læs også:Karantæner - hvem er ude?

- Hoffenheim har tabt hele otte hjemmekampe i sæsonen – det er kun sket tilbage i 2012/13, hvor sæsonen sluttede med otte hjemmebanenederlag. Dermed vil endnu et nederlag hjemme være ny negativ klubrekord for en sæson.

- Leipzig har allerede vundet ni udebanesejre i sæsonen, hvilket kun er sket i sæsonen 2018/19. En ny udebanesejre vil dermed markere en ny positiv klubrekord for flest udesejre i en sæson.

- Robert Skov en del af en mangfoldig skare, der har scoret for Hoffenheim i denne sæson. Hele 13 forskellige nationaliteter har nettet for klubben i denne sæson. Det er ny Bundesliga-rekord.

- Leipzigs Patrick Schick har scoret 10 mål i Bundesliga-sæsonen. Det har han kun gjort bedre end gang tidligere i sin karriere – i sæsonen 2016/17, da han som Sampdoria-spiller nettede 11 gange på en sæson.

Læs også:Hollandsk klub tavs om topkandidaten Alexander Zorniger

- Leipzigs Timo Werner, der bliver ved med at være transfervarm i forskellige Premier League-klubber, har scoret 15gange på udebane i sæsonen. Kun Jupp Heynckes har præsteret at score flere udebanemål på en sæson – og det ligger altså helt tilbage til 1973/74, hvor han scorede 17 gange på udebane.

- Leipzigs træner Julian Nagelsmann kender meget til fredagens modstander. Han var nemlig træner i Hoffenheim i 116 kampe fra perioden februar 2016 til sommeren 2019.

(Opta-statistikkerne er leveret af SpilXperten)

Stillingen i Bundesligaen:

Læs også:Yussuf Poulsens sportsdirektør på vej væk fra Leipzig

Læs også:Delaney og Dortmund holder liv i spændingen om det tyske mesterskab

Læs også:Robert Skov leverede flot assist og stor afbrænder mod Zankas hold