Video : Tipsbladet
La Liga

Forlan om Braithwaite: Alle vil dø for at være i hans position

Barcelona-danskeren er i en fantastisk klub, og det handler om at vise kvaliteterne nu, mener Diego Forlan, der selv har en fortid i La Liga.

Torsdag aften var der derby mellem Sevilla og Real Betis - opgøret blev vundet af hjemmeholdet, og kampen var startskuddet på La Liga.

Spansk klubfodbold er tilbage, og resten af indeværnede sæson skal afvikles over de følgende 38 dage med 109 kampe igen.

Det betyder også, at danske Martin Braithwaite kan trække Barcelona-trøjen over hovedet. Klubben fører La Liga og skal forsøge at vinde mesterskabet igen, og det bliver altså med Martin Braithwaite i en fremtrædende rolle.

Læs også:Barcelona-back brød coronareglerne: Træner for sig selv

Danskeren nåede tre kampe for "Los Cules", inden coronakrisen satte sæsonen på pause, og det bliver ikke nemmere at komme på holdet, nu hvor Luis Suarez er tilbage fra skade.

Alligevel mener tidligere VM-topscorer Diego Forlan, der har en fortid i Atletico Madrid og Villareal, at danskerens situation er gunstig.

- Han er et godt sted. Som alle andre, når man er i en stor klub, skal man kæmpe for sin chance. Alle vil dø for at være i den position. At være på det hold og at træne med dem. Det er et fantastisk sted at være. 

Læs også:Fredagens rygtebørs: Chelsea vil sælge Kanté til spansk storklub

- Jeg havde selv muligheden for at være i Manchester United med de bedste spillere på det tidspunkt - fra 2002 til 2004 - og det var en fantastisk tid for mig. Jeg havde en chance for at spille og konkurrere. Nogle gange var jeg på bænken, men jeg lærte af at spille med de fantastiske spillere.

- At være i så fantastisk klub og med så gode spillere - de bedste af de bedste - er et privilegie for ham. Det handler om at kæmpe for at få chancen, og når han får minutter, må han gøre det bedste, han kan for holdet. Man ved aldrig. Det handler om at gøre sit arbejde så godt, man kan, siger Diego Forlan til flere medier heriblandt tipsbladet.dk.

FC Barcelona købte Martin Braithwaite i Leganes. Klubben fik på grund af mange skader lov til at købe Braithwaite, selv om transfervinduet var lukket.

Klubben møder lørdag aften Mallorca på udebane. Barcelona har to point ned til Real Madrid.

Læs også:Braithwaite om pinlig fejl: Jeg kunne ikke gøre andet end at smile

Læs også:Lyngby-spiller slemt skadet: Ude i mindst ni måneder

Læs også:Setien passer på skrøbelig Suarez: Kan give åbning til Braithwaite

Læs også:Braithwaites mulighed: Skader er et kæmpeproblem i Barcelona

Læs også:Tidligere Real Madrid-dansker: Tog mig ni år at acceptere karrierestop

Læs også:Lang vej til spilletid for Braithwaite igen: Messi-skade nedtonet