Video : Tipsbladet
Generelle

Christian Gytkjær stolt over stabilitet: Jeg har fandeme scoret mange mål

Christian Gytkjær stormer mod en førsteplads på topscorerlisten i polsk fodbold, og det er anden gang i karrieren, at den danske angriber kan blive ligatopscorer.

Christian Gytkjær har gang i en fremragende sæson i Polen.

Den danske Lech Poznan-spiller lavede hattrick i søndags, og han er suveræn topscorer i ligaen, der for nyligt blev genoptaget efter coronapausen. På landsholdet har den 30-årige angriber en aktie i den danske kvalifikation til EM med fire mål på vejen mod slutrunden.

- Det går sgu meget godt. Som Nicolai Stokholm sagde, da vi vandt det famøse mesterskab i FC Nordsjælland; ”det går op og ned, så vi skal huske at nyde det”. Jeg ved også godt, at det kan vende for mig lynhurtigt, så jeg husker at værdsætte det og håber selvfølgelig, det bliver ved, siger Christian Gytkjær til tipsbladet.dk.

Søndag lavede danskeren som nævnt hattrick for Lech Poznan, og det gjorde han mod klubben med det i øjeblikket meget ironiske navn Korona Kielce.

Læs også:Brandvarm Christian Gytkjær foran udløb: Alt og alle har ringet

- Ja, det var sgu meget passende, at vi skød dem i sænk, siger Gytkjær med et grin og tilføjer:

- Det var tre mål, som nok er meget kendetegnende for mig. De var alle inde i feltet – det ene på straffespark. Jeg har med tiden udviklet en meget skarp målnæse, og så scorer jeg nok også mange af mine mål, fordi jeg lige er 10 procent klogere end forsvarsspillerne. Det kommer med rutinen, tror jeg.

Christian Gytkjær har nu scoret 20 kasser i ligaen, og dermed han er seks mål foran de nærmeste forfølgere på topscorerlisten Jaroslaw Niezgoda og Jorge Felix fra henholdsvis Legia Warszawa og Piast Gliwice. 

- De skal godt nok løbe hurtigt, hvis de skal indhente mig. Det er en prestigesag for en angriber at blive topscorer. Det er der ikke én angriber, der ikke gerne vil kalde sig. Jeg vil rigtig gerne have den topscorertitel med hjem i lommen, og så håber jeg, at vi også kan slutte godt af som hold. Vi har mulighed for at vinde medaljer og komme i pokalfinalen, så det bliver nogle sjove uger, lyder det fra den danske landsholdsspiller.

Læs også:Polsk modstander: Gytkjær er den mest overvurderede spiller i ligaen

30-årige Gytkjær har én gang tidligere i karrieren prøvet at blive ligatopscorer, og det var i sæsonen 2015/2016 i Rosenborg. I det hele taget er angriberen meget tilfreds med det, han indtil videre har fået ud af sit talent på en fodboldbane.

- Jeg har fandeme scoret mange mål, og det vil jeg da gerne klappe mig selv på skulderen for. Efter min tid i FCN har jeg ligget på et tocifret antal mål i næsten alle sæsoner, og det, synes jeg, vidner om stabilitet. Det er nok på mange måder den stabilitet, der har bragt mig så langt, som jeg er nået, siger han.

Christian Gytkjærs kontrakt med Lech Poznan udløber efter denne sæson.  

Læs også:Dansk avis: Malmö vil hente dansk landsholdsspiller

Læs også:Hård kamp i angrebet på landsholdet: Jeg har gjort god reklame for mig selv

Læs også:Dansk landsholdsangriber skriver under på kort forlængelse i Polen