Video : Tipsbladet
Superliga

Rundens Hold i Superligaen - 28. spillerunde

Tipsbladet.dk er klar med Rundens Hold i Superligaen.

Slutspillets første midtugerunde er overstået, og det blev især en god runde for AGF, der mere og mere ligner et hold, der har tænkt sig at vinde bronzemedaljer. OB rejste sig oven på ydmygelsen mod Silkeborg IF, mens Randers FC uddelte en lussning til Hobro IK.

Alt i alt er der masser af spænding i de to slutspilspuljer, mens top tre for alvor er ved at forme sig i mesterskabsspillet.

Vi har set nærmere på de individuelle præstationer i den forgangne runde.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 28. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Thomas Mikkelsen, Lyngby Boldklub (3)
Silkeborg IF var bedre end Lyngby, men gæsterne kunne ikke få prikket bolden forbi Thomas Mikkelsen, der stod en fin kamp for de kongeblå. Veteranen noterede sig for otte redninger i løbet af de 90 minutter, og han var sikker i sine indgreb.

Læs også:Få klubber kan lokke Troels Bech: Men EfB, SIF og Brøndby kan

Højre back: Guillermo Varela, FC København (1)
FC København har stolte traditioner på højre back, og Guillermo Varela er for alvor ved at finde sine ben i hovedstaden. Onsdag leverede den tidligere Manchester United-spiller en god præstation mod AaB og sørgede blandt andet for en assist til Mohamed Daramy. Varela for pladsen på Rundens Hold lige foran Brøndbys Andreas Bruus, der gjorde det godt mod FC Midtjylland.

Central forsvarer: Frederik Tingager, AGF (1)
AGF har mange gange haft svært ved at vinde uden Niklas Backman, men det var ikke tilfældet mod FC Nordsjælland, hvor Frederik Tingager sørgede for, at ingen savnede den svenske anfører. Tingager pakkede de hurtige FCN-spillere ind, og den tidligere OB'er har generelt haft et rigtig solidt forår. David Nielsen er meget godt stillet på den position. 

Central forsvarer: Andreas Maxsø, Brøndby IF (3)
Det er ikke nemt at holde FC Midtjylland fra fadet, men Brøndby formåede at holde nullet mod Superligaens tophold, og meget af æren skal tilskrives Andreas Maxsø, der spillede en forrygende kamp i Herning. De blå-gules anfører havde helt styr på Sory Kaba, og han gik på alle måder forrest som leder på holdet.  

Venstre back: Michael Lumb, AC Horsens (4)
AC Horsens-backen passede sit arbejde offensivt såvel som defensivt. Michael Lumb var den spiller, der havde flest blokeringer i 28. runde, og i den modsatte ende af banen både scorede og assisterede han mod Esbjerg. Flot præstation. 

Højre midtbane: Mustapha Bundu, AGF (5)
Bundu har haft en skadesplaget periode, og det er længe siden, han har scoret i Superligaen. Mod FC Nordsjælland virkede han imidlertid til at være tilbage i topform, da han lavede to assists i den flotte 2-1-sejr. Spillede blot 52 minutter, og AGF må se frem til, at offensivspilleren igen kan klare 90 minutter. 

Læs også:Optakt: Esbjerg fB - Hobro IK

Central midtbane: Josip Radosevic, Brøndby IF (3)
Det blev på mange måder en fysisk kamp mellem FC Midtjylland og Brøndby IF, og det er guf for en splller som Josip Radosevic, der tog slagsmålene med blandt andre Frank Onyeka. Kroaten bidrog stort til Brøndbys fine defensive præstation, og han havde tilmed én af Brøndbys få chancer i kampen, da han sendte et langskud lige over mål. Disciplineret indsats af Radosevic.

Central midtbane: Troels Kløve, OB (2)
Troels Kløve var meget skuffet over sin egen præstation mod Silkeborg IF. Han tog revanche torsdag aften mod sin tidligere klub SønderjyskE. Kløve kom på måltavlen i OB's 2-0-sejr og spillede en fin kamp. 

Venste midtbane: Jakob Ankersen, AGF (2)
Offensivspilleren nærmer sig kontraktudløb i AGF, så han spiller for fremtiden i øjeblikket. Og det gør han godt. Jakob Ankersen scorede århusianernes første mål mod FC Nordsjælland, og han var kampen igennem meget nærgående i sit spil. Sportschef Peter Christiansen bør kalde ham til forhandlingsbordet hurtigst muligt. 

Angriber: Emil Riis Jakobsen, Randers FC (1)
Emil Riis Jakobsen er formstærk i øjeblikket. Randers-angriberen blev dobbelt målscorer mod Hobro IK, og dermed er han oppe på fire scoringer i de seneste tre kampe. Riis tilkæmpede sig desuden et straffespark. Randers-profilen får pladsen på Rundens Hold lige for snuden af Esbjergs Mohammed Dauda, der også gjorde en meget fin figur mod AC Horsens.

Angriber: Mohamed Daramy, FC København (3)
FCK-talentet er for alvor ved at blive en profil. Mod AaB scorede han to mål i første halvleg, og han leverede flere tekniske lækkerier, inden han måtte lade sig udskifte med en hovedskade kort efter pausen. Er meldt klar til søndagens derby mod Brøndby.

I parentes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.

Læs også:Sviatchenko efter pointtab mod Brøndby: Det er ikke træthed

Læs også:Utilfreds Glen Riddersholm: Fortjente ikke at få point

Læs også:OB-træner jubler over oprejsning: Man skal vise sit sande jeg i modgang