Video : Tipsbladet
Superliga

Det lærte vi af Superligaen: Det lugter af medaljer i Århus

Brikker er ved at falde på plads. Her er, hvad vi blev klogere på i Superligaens 29. spillerunde.

Silkeborg IF er rykket ned, Esbjerg fB kom et stort skridt tættere på det samme, og AGF viste flot moral ved at vinde i Herning.

Superligaens runde 29 manglede endnu en gang ikke afgørende øjeblikke. Der er nok at fokusere på her på bagkant, og det er netop, hvad vi vil gøre i det følgende.

Her er, hvad vi lærte af 29. spillerunde.

Træerne vokser ikke ind i himlen for Troels Bech

Det kunne ellers godt se sådan ud, da EfB efter fire point i de første to kampe under Bech kom foran tidligt i skæbnekampen mod Hobro IK. Måske var der faktisk ingen grænser for Troels Bech-effekten.

Men sådan skulle det ikke gå. Hobro kæmpede og langskuds-scorede sig ind i kampen igen, og da Esbjerg satsede alt til sidst, havde Deedson Don Louicius pludselig god plads til at score til 3-1.

Dermed har Hobro fem points forspring ned til Esbjerg, der ligner det bedste bud på den næste nedrykker, efter Silkeborgs skæbne blev beseglet tidligere søndag. Som cheftræner Bech sagde efter kampen: Nu skal de vinde alle tre resterende opgør. 

Læs også:AGF-profil kritiserer FC Midtjyllands værtsskab: Come on, altså

AaB er hægtet af i top 6

I sidste uge sagde anfører Lucas Andersen, at der ikke var noget ved at spille om at blive nummer fem eller seks. Det ser dog ud til, at han og de andre AaB'ere må nøjes med lige præcis det.

Ikke alene tabte de til konkurrenten FC Nordsjælland lørdag; de tabte eftertrykkeligt. FCN's 4-0-sejr sendte de unge drenge fra Farum op på fjerdepladsen, a point med Brøndby IF og syv point foran AaB.

Det forspring får AaB svært ved at hente.

Næst' år er nu for AGF

Det har i efterhånden mange år været en intern joke i AGF-fankredse, at næste år ville være deres år. Hver gang en sæson kørte af sporet, kunne man altid se frem mod den kommende og håbe, at den blev bedre. Men næste år er nu.

AGF har endnu ikke tabt i Superligaen på denne side af coronapausen, og søndag aften stablede holdet et flot comeback på benene ude mod det suveræne førerhold, FC Midtjylland.

Læs også:Solbakken: Vi må få det bedste ud af kampen mod FC Midtjylland

Dermed bragte AGF sig ni point foran FC Nordsjælland og Brøndby IF i kampen om bronzemedaljer og muligheden for en plads i europæisk fodbold. Når man sammenholder det med holdets form, er der intet, der tyder på, at AGF smider tredjepladsen væk.

Tør man i stedet påpege, at der faktisk er færre point op til FCK på andenpladsen, syv, end de ni ned til FCN og Brøndby?

Der er stadig en dør på klem i mesterskabskampen

Hvis bare FC København havde holdt fast i føringen mod Brøndby, havde det pustet nyt liv i mesterskabskampen. I stedet måtte FCK nøjes med ét point og det kunstige åndedræt til mesterskabskampen to timer senere, da AGF slog FC Midtjylland.

Der er nu otte points forskel i toppen, og det ligner selvfølgelig stadig en midtjysk mesterskab langt mere end et københavnsk ét. Men de to mandskaber møder hinanden i den kommende runde, og vinder FCK den kamp, er der pludselig fornyet spænding.

Omvendt kan FC Midtjylland smække døren i hovedet på FCK'erne igen ved at vinde.

Læs også:Brian Priske roser AGF's effektivitet efter FCM-kollaps

Læs også:Esbjerg-træner ser kommende Hobro-kamp som en finale

Læs også:Scorer kassen: Så meget får AaB for Oliver Abildgaard