Video : Tipsbladet
Superliga

Rundens Hold i Superligaen - 29. spillerunde

Tipsbladet.dk er klar med Rundens Hold i Superligaen.

FC København spillede 1-1 med Brøndby IF i søndagens arvefjendeopgør, men det var alligevel nok til at hale ind på topholdet FC Midtjylland, der tabte 3-4 til AGF i en vanvittig fodboldkamp. I den tredje kamp i mesterskabsspillet fejede FC Nordsjælland gulv med AaB.

Desuden blev det runden, hvor den første nedrykker blev fundet. Silkeborg IF er ude af Superligaen efter et nederlag til SønderjyskE, mens Hobro IK for alvor presser Esbjerg i retning mod samme skæbne efter en sejr på 3-1.

Vi har set nærmere på de bedste individuelle præstationer i den forgangne runde.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 29. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Karl-Johan Johnsson, FC København (5)
FC København vandt ikke på grund af Andreas Bjelland, men mest af alt tabte de ikke på grund af Karl-Johan Johnsson. Svenskeren leverer varen kamp efter kamp, og mod Brøndby IF var der brug for ham flere gange. Johnsson pillede blandt andre landsmanden Simon Hedlund et par gange. 

Læs også:AaB vil i transfermarkedet: Kigger efter forstærkninger til alle kæder

Højre back: Oliver Villadsen, FC Nordsjælland (1)
Den lynhurtige FCN-spiller vikarierede for Mads Døhr Thychosen, og det gjorde han på fornem vis. 18-årige Oliver Villadsen skulle lige i omdrejninger, men han blev bedre og bedre, og særligt i anden halvleg var han rigtig god. Det var ikke til at se, at Villadsen blot spillede sin ottende Superliga-kamp. Ham skal vi nok høre meget mere til. 

Central forsvarer: Andreas Maxsø, Brøndby IF (4)
Brøndby-kaptajnen er på Rundens Hold for anden uge i træk, og han er i storform i øjeblikket. Andreas Maxsø fik Mohamed Daramy og Mikkel Kaufmann til at ligne to forvirrede teenagere, og FCK-talenterne var i menneskehænder over for den dygtige midtstopper. Maxsø har velsagtens været Brøndbys bedste spiller i denne sæson. 

Central forsvarer: Rasmus Minor, Hobro IK (5)
Rasmus Minor var uden sin normale makker i midterforsvaret, Simon Jakobsen, men det lod han sig ikke påvirke af, og han leverede en flot præstation i 3-1-sejren over Esbjerg fB. Fyldte godt i landskabet og optrådte som en leder på Hobro-mandskabet. 

Venstre back: Casper Højer Nielsen, AGF (4)
AGF-profilen er blevet rygtet til FC København, og man forstår godt, hvis de forsvarende mestre har noteret sig Casper Højer Nielsen. Mod FC Midtjylland leverede han igen en præstation på højeste niveau, og han noterede sig blandt andet for en assist. Eneste minus var, at Højers dødbolde var en smule mere upræcise, end man normalt ser. 

Højre midtbane: Jon Dagur Thorsteinsson, AGF (2)
Islændingen leverede én af sæsonens mest spektakulære præstationer, da han rev Superligaens tophold fra hinanden. Jon Dagur Thorsteinsson kunne forlade MCH Arena med et hattrick og en assist til matchvinder Nicklas Helenius. Når han ikke lavede kampafgørende aktioner, brugte Thorsteinsson tiden på at skændes med Awer Mabil. Han var her, der og alle vegne. 

Læs også:Horsens serverer pølsemix og andet grillmad: Spillerne er utilfredse

Central midtbane: Mohammed Kudus, FC Nordsjælland (2)
Han er én af Superligaens mest eftertragtede spillere, og lørdag satte Mohammed Kudus to streger under hvorfor. Ghaneseren scorede to mål i anden halvleg mod AaB, da han blev rykket frem som angriber, og han gjorde mere eller mindre, hvad der passede ham. Der er næppe tvivl om, at Kudus spiller i en europæisk storklub i næste sæson. 

Central midtbane: Lasse Vigen, Brøndby IF (2)
Brøndby-spilleren leverede én af sine bedste præstationer i denne sæson i rivalopgøret mod FC København. Lasse Vigen arbejdede som en hest, tog fine dybe løb, og han var arkitekten bag flere af hjemmeholdets farligste angreb. Skilte sig sikkert af med bolden og spillede med overskud, indtil han blev udskiftet efter 70 minutter.. 

Venstre midtbane: Rafal Kurzawa, Esbjerg fB (1)
Esbjerg var dårlige, men Rafal Kurzawa var god mod Hobro IK. Ikke nok med at den polske lejesvend scorede vestjydernes enlige mål, så markerede han sig blandt andet også med nogle meget veleksekverede dødbolde, som sagtens kunne have ført til mere. Derudover var Kurzawa den af alle spillere i 29. runde, der kreerede flest målchancer, og han ligger ligeledes godt placeret på listen over blokeringer, hvilket også vidner om en fin defensiv præstation. 

Angriber: Mikkel Damsgaard, FC Nordsjælland (7)
FC Nordsjælland-profilen har tænkt sig at sige farvel manér. Lørdag blev han dobbelt målscorer i første halvleg mod AaB, inden han overlod scenen til Mohammed Kudus efter pausen. Damsgaard, der snart skifter til Sampdoria, er nu oppe på 11 sæsonscoringer. 

Angriber: Max Fenger, OB (1)
En angriber bliver først og fremmest vejet på antallet af scoringer, og dem var der ingen af fra Max Fenger mandag aften, men OB-talentet spillede alligevel en fremragende kamp mod Lyngby. Fenger var med sine dybe løb en konstant hovedpine for hjemmeholdet, og han skal nok få stor værdi for OB de kommende år. Højdepunktet mod Lyngby var en fremragende assist til Sander Svendsen. 

I parentes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.

Læs også:Randers opfylder ikke DBU's stadionkrav: Kommunen låner dem tre millioner

Læs også:Lyngby-træner: OB er reddet - nu er det os og SønderjyskE

Læs også:Hareide er blevet opereret: Intet trænerjob før efteråret