Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-spørgsmål: Kan FC København åbne mesterskabskampen?

De forsvarende danske mestre kan med en sejr på søndag åbne for mesterskabskampen denne sæson. Her er de ting, vi skal have svar på i denne runde i Superligaen.

I den seneste uge har Superligaen fundet sin første nedrykker, og i den kommende runde kan man finde det andet af tre hold, der rykker ud.

Silkeborg IF rykkede ud, da man for en lille uge siden tabte til SønderjyskE, og nu er det Esbjerg fB, der har kniven for struben før opgøret mod Hobro IK i Hobro.

Lad os se nærmere på, hvad vi skal søger at få besvaret i den kommende runde af Superligaen.

Hvilket hold bevarer en spinkel mulighed for at vinde bronze?

FC Nordsjælland eller Brøndby? De to klubber ligger lige nu side om side på fjerde- og femtepladsen i Superligaen, ni point efter AGF. Holdene mødes i Farum, og uafgjort sætter formentlig begge klubber skakmat i jagten på tredjepladsen og AGF.

Læs også:Corona rammer: AGF forventer mindre overskud i denne sæson

Kan et af holdene vinde opgøret, vil det mandskab bevare en spinkel mulighed for at indhente de velspillende aarhusianere, der hjemme møder et AaB-hold i forfærdelig form.

Hvem det bliver af de to mandskaber, der holder sig inde i kampen om tredjepladsen og bronzemedaljerne, afgøres søndag klokken 18.00.

Finder Superligaen sin anden af tre nedrykkere på søndag?

Det var et katastrofalt nederlag for Esbjerg fB senest, hvor man tabte med 1-3 hjemme til Hobro IK, og dermed er bundproppen i pulje 2 presset til det yderste. Sejr, og man holder sig inde i kampen om at blive treer og undgå direkte nedrykning, uafgjort, og man er fem point efter Hobro med bare to kampe igen og er dermed tæt på nedrykning. Nederlag, og man rykker med sikkerhed ud.

Esbjerg kan trøste sig med, at holdet spillede en godkendt kamp mod Hobro, men defensivt blev der lavet lidt for mange fejl, ligesom man ikke selv fik sparket mulighederne ind.

Læs også:Optakt: SønderjyskE - Silkeborg IF

Uafgjort er tæt på ubrugeligt for EfB, så vestjyderne skal jagte de tre point mod nedrykningsrivalerne Hobro.

Åbner FC København mesterskabskampen?

Hvis FC Midtjylland vinder på søndag mod FC København, er løbet kørt i kampen om mesterskabet. Ikke matematisk, men det er stort set umuligt at se FCK hente 11 point på FCM med seks runder igen af sæsonen. Uafgjort vil også gøre det meget svært.

Men vinder FCK, er kampen om mesterskabet åben igen. Så vil der med seks runder tilbage være fem point mellem de to hold.

Derfor skal hjemmeholdet FCK simpelthen have sat tryk under kedlerne og have sig en sejr mod FC Midtjylland. Lykkes det, vil FCM måske endda ryste en smule i bukserne, da det vil være det andet nederlag i træk for holdet. Ligesom det vil være tredje nederlag i skes kampe, siden Superligaen vendte tilbage efter coronapausen.

Kan Ståle Solbakkens skadesplagede mandskab vinde over topholdet?

Læs også:Nicki Bille debuterede i Dyrehaven: Videre i pokalen

Læs også:Overlevelsen er i hus: Nu skal Horsens-keeper opereres

Læs også:Tidligere Randers-angriber fravalgt i svensk klub: Jeg aner ikke hvorfor