Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: AaB - Brøndby IF

AaB skal forsøge at ryste skuffelsen af sig, når Brøndby IF gæster Aalborg.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Aalborg Portland Park
Slutspil: Mesterskabsspillet
Dommer: Anders Poulsen
På TV: Canal 9
Hashtag: #aabbif #sldk

Holdnyt:
AaB:
AaB's sæson sluttede reelt i onsdags, hvor klubben tabte den danske pokalfinale til SønderjyskE. Dermed blev det ikke til den fjerde pokaltitel i nordjydernes historie, og i stedet skal man nu forsøge at slutte sæsonen godt af.

Holdet er sidst i mesterskabsspillet, og pokalfinalen var den store mulighed for at få en succesfuld sæson og komme i Europa. Det lykkedes ikke.

Mod Brøndby vil AaB være uden en skadet Lucas Andersen, men vil der være frit valg på alle hylder for træner Jacob Friis, der kan håbe på en trodsreaktion fra spillerne efter en dårlig præstation.

Brøndby IF:
De ligger nummer fire i Superligaen og er reelt det eneste hold, der kan nå AGF på tredjepladsen. Aktuelt er Brøndby IF seks point efter aarhusianerne, og dermed skal man have en sejr i Aalborg for at holde presset på AGF.

Brøndbys muligheder for at vinde er blevet svækket af, at klubben er uden både Simon Hedlund og Samuel Mraz. De to er testet positive for coronavirus, og dermed er de ikke til rådighed i opgøret. Det betyder formentlig også, at Brøndbys frontlinje kommer til at være Mikael Uhre og Jesper Lindstrøm. Lindstrøm vender tilbage efter overstået karantæne.

Læs også:Medie: Marvin Schwäbe er andetvalget i Stuttgart

Brøndby er uden Kevin Mensah, der har siddet over med skader de seneste uger. Han er ikke blevet klar til at spille igen. Omvendt kan der potentielt blive debut til U19-spilleren Mathias Kvistgaarden, som er udtaget til opgøret.

Karantæner:
AaB: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
AaB (4-3-3): Rinne - Pallesen, Okore, Thelander, Ahlmann - Olsen, Christensen, Fossum - van Weert, Kusk, Tengstedt

Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe - Hermannsson, Maxsø, Jung - Bruus, Radosevic, Frendrup, Tibbling, Gammelby - Uhre, Lindstrøm

Profilen:
Andreas Bruus har vist lovende takter, efter han har fået chancen på højre wing back for Brøndby. I hvert fald har han leveret solidt som afløser for Kevin Mensah, og han kan meget vel få en ny chance fra start på søndag mod AaB. Indtil videre er det blevet til seks kampe i denne sæson - tre fra start.

Vidste du, at..:
De seneste 16 gange har der været mål, når de to hold har mødtes i Aalborg. AaB har svært ved at holde målet rent, så det kan meget vel tegne til at blive en kamp med mål i.

Læs også:Månedens Hold i Superligaen - juni

Dom:
Hjemmeholdets sæson sluttede reelt, da man tabte til SønderjyskE i pokalfinalen, for i mesterskabsspillet kan man ikke nå op i top tre længere. AaB er tilmed uden den store stjerne i form af Lucas Andersen.

Omvendt må der være et stort ønske om at vise, at præstationeren i pokalfinalen ikke er et retvisende billede på AaB's kvaliteter.

Brøndby kommer til opgøret med nogle udfordringer i offensiven, da både Hedlund og Mraz er ude efter positive coronavirus-tests. Klubben er nu seks point efter AGF og er reelt eneste hold, der kan true aarhusianerne i kampen om Superligaens tredjeplads.

Vi tror på en meget tæt kamp, men Brøndby har mest at spille for, og vi tror, at Niels Frederiksens mandskab får tre point i hus. 1-0 til klubben fra den københavnske Vestegn,.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Lutter negative svar: God nyhed for Brøndby i ny test

Læs også:Lukas Hradecky har stadig Viaplay: Følger Esbjerg og Brøndby

Læs også:Leder: Brøndby er et oplagt mål for en udenlandsk investor - bare ikke nu