Video : Tipsbladet
Superliga

Steinlein åbner op om data: Statistisk kan man ikke få så mange point

FCM-direktør Claus Steinlein er opmærksom på, at det har været en usædvanlige sæson for klubben og minder om, hvordan de tidligere har håndteret den slags.

FC Midtjylland sikrede sig torsdag aften klubbens tredje mesterskab med fire runder tilbage af denne sæsons Superliga med en afstand ned til FCK på andenpladsen på 17 point. Hidtil har klubben også kunne lave et pointsnit på 2,43.

Den slags er ikke hverdagskost, og det er da også gået bedre end man kunne forvente udfra den data, som FCM bruger til deres kampe fra Smartodds, som kan fortælle dem, hvordan kampen burde være gået statistisk set.

Faktisk så meget, at det slet ikke ligger som en mulighed at samle så meget sammen over en sæson, fortæller FC Midtjyllands administrerende direktør Claus Steinlein om præstationen på den såkaldte 'Table of Justice'.

Læs også:Priske tror på europæisk succes: Vi har spillerne til det

- Statistisk set kan du slet ikke få så mange point. Det er ligemeget, hvorvidt det er Liverpool i Premier League eller os. Når man får så historisk mange point, som vi har fået i år, så ligger man altid over i sit expected goal og expected points. Selvfølgelig gør vi også det, ligesom FCK gjorde i sidste sæson og Brøndby gjorde for to sæsoner siden, siger han og fortsætter: 

- Sådan er det altid, når man bliver mestre. Det kigger vi selvfølgelig på, men jeg vil sige, at afstanden til de andre er blevet større til de andre set over hele sæsonen. Den startede en lille smule dårligt (statistisk red.), men derefter har vi øget afstanden, og det er det, som vi holder fokus på, lyder det fra Claus Steinlein til tipsbladet.dk. 

I forhold til den omtalte sæsonstart var det med fem sejre og én uafgjort på kontoen, inden Kenneth Andersen stoppede som cheftræner i den midtjyske klub, hvorefter Brian Priske tog over i den rolle. Her viste tallene bag tilsyneladende, at det skulle være gået anderledes.

Læs også:FCM-boss: Premier League-oprykning er stor fordel for FCM

Tidligere har man kunne se, hvordan pointtallet er faldet markant sæsonen efter et mesterskab i FC Midtjylland. Derfor holder FCM-direktøren også fast i, at man ikke lader sig forføre af det resultat, som man kan aflæse i tabellen. Han minder derfor også om, hvordan man har reageret efter klubbens andet mesterskab i 2018 efter parløbet med Brøndby.

- Man skal ikke blive bange for, at vi bliver blændet af succes. I det mesterskab, som Jess (Thorup red.) vandt til klubben, kan jeg huske den e-mail, som han fik efterfølgende. Det år var vi ikke tilfredse med. Det var en sæson, hvor vi ikke synes, at det var helt fremragende i det år, hvor vi blev mestre. Vi synes faktisk, at de andre sæsoner var mindst ligeså gode, fortæller Steinlein.

Endelig peger han også på, at deres data har vist, at de har haft et hårdtarbejdende mandskab i denne sæson med en stærk defensiv. Samtidig mener han også, at offensiven har potentiale til at blive stærk, når den bliver spillet mere sammen.

Mesterskabet blev sikret efter en 3-1-sejr over netop FC København efter scoringer fra Sory Kaba, Anders Dreyer og Awer Mabil. Mohammed Daramy stod for FCK's mål.

Læs også:FCM-anfører: Vi har været de mest kyniske

Læs også:Dreyer: Den helt rigtige beslutning at skifte til Midtjylland

Læs også:Målscorer vil blive i FCM: Jeg vil spille Champions League