Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC København - Brøndby IF

Københavnsk derby søndag i Parken, hvor hjemmeholdet har brug for point for at holde AGF væk.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Telia Parken, København
Dommer: Jakob Kehlet
Slutspil: Mesterskabsspillet
På TV: 3+
Hashtag: #fckbif #sldk

Holdnyt:
FC København:
De nu tidligere danske mestre tabte med 1-3 ude mod FC Midtjylland, og dermed er det ikke længere muligt at blive dansk mester denne sæson. Det handler nu udelukkende om at holde AGF bag sig. Da aarhusianerne tabte senest, er der stadig fire point mellem de to klubber.

Der resterer fire runder af mesterskabsspillet, og til opgøret mod Brøndby er Ståle Solbakken uden Viktor Fischer, Michael Santos og Andreas Bjelland.

Nicolai Boilesen var i truppen til opgøret mod FC Midtjylland, men det var Dame N'Doye ikke. Sådan er det igen, og FC København oplyser, at Dame N'Doye er på skadeslisten sammen med den ovennævnte trio. 

Ude er Ragnar Sigurdsson også - han udgik af opgøret mod FC Midtjylland med en fiberskade i baglåret. Og så er spørgsmålet, om Jonas Wind bliver doseret efter sin langvarige skade, så han denne gang indleder opgøret på bænken.

Brøndby IF:
4-0 vandt Brøndby IF over FC Nordsjælland senest, og dermed ligger man lunt til fjerdepladsen. Man har seks point op til AGF og fire point ned til AaB på femtepladsen. Så opgøret mod FCK afgør, om man skal kigge op eller ned de sidste tre kampe.

Niels Frederiksen er uden både Samuel Mraz og Simon Hedlund, som sidder opgøret over, da de to endnu ikke har fået lov til at spille kampe. Det må de først fra næste uge.

Der er til gengæld blandet nyt på skadesfronten. Tobias Børkeeiet er tilbage i truppen efter en lang skadespause, og det må kategorises som godt nyt for Brøndby.  

Til gengæld er der også skidt nyt for de blå-gule, da Jens Martin Gammelby er ny mand på skadeslisten. Han blev skadet under opvarmning senest og misser søndagens derby.

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2): Johnsson - Varela, Nelsson, Papagiannopoulos, Bengtsson - Biel, Falk, Zeca, Stage - Kaufmann, Daramy

Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe - Hermannsson, Maxsø, Jung - Bruus, Frendrup, Radosevic, Tibbling, Mensah - Uhre, Lindstrøm

Profilen:
Mikael Uhre er brandvarm. Tre mål og en assist mod FC Nordsjælland, stod den hurtige angriber for. Nu venter så en kamp mod FC København, og det var netop Uhre, der scorede, da de to hold spillede 1-1 for få uger siden i Brøndby.

Vidste du, at..:
Bare et af de seneste 24 Superliga-opgør i Parken mellem de to mandskaber har Brøndby formået at vinde. Klubben har det normalt meget svært, når man gæster ærkerivalens hjemmebane.

Dom:
Begge hold har udfordringer, men det er Brøndby, der kommer med det bedste resultat i bagagen, og det kan Niels Frederiksen håbe på giver et rygstød til den svære kamp.

FC København ved godt, at holdet har brug for point efter et dårligt forår og AGF's fine resultater, og det bør præge Ståle Solbakkens startopstilling.

Der kommer tilskuere i Parken, og FC København får heller ikke problemer med at sætte sig op til opgøret mod Brøndby. Selv om BIF har gjort det hæderligt, er FCK stadig en tand for gode.

2-1 til FC København.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Brøndby-talent hyldet med fornem pris

Læs også:Overblik: Meget svær vej til Champions League for FC Midtjylland

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 32. spillerunde

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: Ild i Uhre og fortjent midtjysk mesterskab

Læs også:Blog: FC Midtjylland er et strategisk problem for FCK og Solbakken