Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: AGF - OB

Dansk fodbolds sidste plads i Europa står på spil, når AGF og OB mødes i sæsonens sidste Superliga-kamp.

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 20.00
Spillested: Ceres Park, Århus
Dommer: Morten Krogh
På TV: 3+
Hashtag: #agfob #sldk

Holdnyt:
AGF:
Selv om AGF tabte til Brøndby IF i seneste runde, er der ingen hold, der har klaret sig bedre i mesterskabsspillet. Kun guldvinderne, FC Midtjylland, har hentet lige så mange point som AGF’s 17. Så formen fejler trods søndagens nederlag ikke noget.

Motivationen bør også være til at få øje på. AGF kan med en sejr spille sig i Europa for første gang siden de berømte og berygtede nederlag til FC Dila Gori i 2012. Det vil være en passende afrunding på sæsonen, der også bød på det første sæt medaljer siden 1997.

AGF må dog fortsat undvære australierne Zach Duncan og Mustafa Amini, mens også Mustapha Bundu er ude på grund af den positive coronatest, han afleverede i sidste uge. AGF-profilen er ikke længere smittet, men han er ikke blevet clearet til at spille på grund af Superligaens protokoller. 

Til gengæld vendte anfører Niklas Backman tilbage til kamptruppen i seneste runde mod Brøndby og bør være spilleklar. Spørgsmålet er, om han sætter Frederik Tingager eller Sebastian Hausner, der har leveret varen i kaptajnens fravær, af holdet.

OB:
OB’s sæson var med faretruende fart på vej ud over afgrunden, men siden 6-0-nederlaget til Silkeborg IF har holdet rettet gevaldigt op. Derfor er det nu klar til at række ud efter Danmarks sidste plads i Europa League.

Der er endnu ingen af holdene fra nedrykningsspillet, der har slået holdet fra mesterskabsspillet i den afgørende Europa-playoffkamp. Derfor er oddsene mod OB, og cheftræner Jakob Michelsen har selv sagt, at det ikke er fair, at OB som nummer syv kan ”fratage” AGF på tredjepladsen en tur ud i Europa. 

Læs også:Stadig tvivl om smittet Bundu: Ved ikke, om han bliver clearet

Men nu er de der, så selvfølgelig kommer OB’erne til at gøre deres ypperste for at runde en ellers svær sæson af på bedst tænkelig manér.

OB må undvære Ryan Johnson Laursen, Alexander Juel Andersen, Janus Drachmann og Mart Lieder. Til gengæld er Troels Kløve, Jens Jakob Thomasen og Max Fenger blevet klar. Desuden er Marco Lund tilgængelig igen efter karantæne, og også hans efternavnebror Oliver Lund er med igen. 

Karantæne:
AGF: Ingen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (4-3-3): Eskelinen – Diks, Hausner, Tingager, Højer – Hvidt, Poulsen, Blume – Thorsteinsson, Mortensen, Ankersen

OB (4-4-2): Christensen – Tverskov, Larsen, M. Lund – O. Lund, Frøkjær, Thomasen, Kløve, Skjelvik – Fenger, Jebali

Profilen:
Jakob Ankersen spiller sin sidste kamp for AGF og kan slutte af sine tre år i klubben af med en medalje og en plads i europæisk fodbold. Han spiller desuden for en ny kontrakt et andet sted, så Ankersen bør være topmotiveret til at levere en god præstation.

Vidste du, at..:
OB er en af David Nielsens favoritmodstandere med 2,3 point i snit pr. kamp gennem trænerkarrieren, mens AGF er en af Jakob Michelsens angstmodstandere: 0,86 point i snit.

Læs også:Ankersen vrager AGF-tilbud: Færdig i klubben

Dom:
Det ville være noget af en bet for AGF, hvis holdet misser en europæisk plads til OB, der har 22 point færre. Til gengæld fortæller pointforskellen os noget om holdenes styrkeforhold.

AGF har kort og godt være bedre end OB i denne sæson, og selv om den slags naturligvis kan blive udlignet på dagen, peger det på en hjemmesejr. Buddet herfra er 2-1 til AGF.

Tidligere indbyrdes kampe og form:

Læs også:OB-profil i kamp mod tiden før AGF: Det bliver ikke vigtigere

Læs også:Superligaens bedste: Casper Højer Nielsen og FCM vinder

Læs også:AGF-direktør om Europa: Økonomisk betyder det ikke meget