Video : Tipsbladet
Superliga

Bombe: Johan Lange bliver sportsdirektør i Premier League-klub

Johan Lange bliver ny sportsdirketør i Premier League-klubben Aston Villa.

Johan Lange stopper med øjeblikkelig virkning som teknisk direktør i FC København. Han skal fremover være sportsdirektør i Premier League-klubben Aston Villa, der blev nummer 17 i den forgangne sæson. 

Det bekræfter FCK torsdag eftermiddag.

Johan Lange har været i FC København i seks år, og han har haft et tæt samarbejde med Ståle Solbakken, og sammen har de høstet store triumfer i den danske hovedstad.

Læs også:Tidligere FCK-spiller kritiserer Johan Lange: Jeg bryder mig ikke om ham

Men nu er der altså kun Ståle Solbakken tilbage. 

- Vi er stolte og glade på Johans vegne over, at han har fået den her spændende mulighed i Premier League, og vi ville selvfølgelig ikke stå i vejen for ham. Det er et bevis på, at Johan er utroligt dygtig til sit arbejde og har leveret flot i FCK gennem de seneste seks år, siger manager Ståle Solbakken og fortsætter:

- Som klub sætter vi en ære i ikke kun at udvikle dygtige fodboldspillere, men også dygtige ledere og medarbejdere. Det er også et stærkt bevis på, at FCK med sine kraftige overpræstationer i Europa vækker opsigt i de store ligaer, og vi bliver nærstuderet, ligesom både spillere, trænere og ledere blive attraktive.

Læs også:Blog: Tivolikampen om en Europa League-billet skal skrottes

- Det er Johan et godt eksempel på. Han kom tilbage til klubben i 2014, hvor han var træner, og er siden vokset og blevet en markant figur i den sportslige afdeling, som han har været en væsentlig figur i udviklingen af lige fra talentafdelingen til rekrutteringen af spillere til førsteholdet.

FC København har i første omgang valgt at fordele Johan Langes opgaver internt i den nuværende sportslige ledelse. 

- Selvom Johan efterlader et hul, så har vi mange eksperter og dygtige mennesker i vores sportslige afdeling. Derfor er vi også trygge ved, at vi både på kort og langt sigt kan udfylde de opgaver, Johan efterlader.

- I første omgang gør vi det internt, hvor Daniel Rommedahl og Frederik Leth vil få flere opgaver, og så vil vi også bruge den her situation til at se, hvordan vi kan gøre os endnu stærkere på langt sigt, siger Ståle Solbakken.

Læs også:Her er programmet for Superligaen: FCK og Brøndby i tidligt møde

Læs også:Officielt: Telia Parken bliver tom mod Istanbul - FCK er sure på UEFA

Læs også:Begrænset spilletid i FCK: Konkret interesse for Nicolaj Thomsen