Video : Tipsbladet
Generelle

Schweiz åbner straffesag mod presset FIFA-præsident

FIFA-præsident Gianni Infantino er under pres, efter en schweizisk specialanklager i dag har åbnet en straffesag mod ham.

FIFA's præsident Gianni Infantino er i disse timer under voldsomt pres, efter det schweiziske justitsministerium i dag har meddelt, at specialanklageren Stefan Keller har anlagt en straffesag mod FIFA-bossen.

Også den nu forhenværende schweiziske statsanklager Michael Lauber og en anklager i delstaten Valais, Rinaldo Arnold, er i søgelyset hos Stefan Keller. 

I en pressemeddelelse siger Stefan Keller, at det er indikationer på, at der er sket noget kriminelt på en række møder mellem Gianni Infantino og Michael Lauber.

Læs også:Forgænger kritiserer Fifa-præsident for storhedsvanvid

Lauber har været under pres i månedsvis og sagde i sidste uge op. Lauber har siden 2015 stået i spidsen for den schweiziske del af korruptions-efterforskningen omkring FIFA, uden at han og kollegerne har fået anlagt én eneste sag, mens FBI og det amerikanske justitsministerium har anlagt og fået dom i en lang række retssager, som langt fra er overstået endnu.

Den konkrete mistanke mod Lauber er, at han på flere hemmelige møder med Infantino har sørget for, at FIFA-præsidenten og muligvis også andre topfolk i og omkring fodboldens elite er blevet holdt fri for efterforskning i Schweiz.

I meddelelsen lader specialanklageren Stefan Keller forstå, at det kan dreje sig om embedsmisbrug og hjælp til brud på loven fra Laubers side.

Læs også:Hjælper fodboldforbundene: FIFA frigiver en milliard kroner

Ekstra Bladet har rapporteret, at Lauber er i fare for at ende i en rigsretssag, og Stefan Keller har bedt om at få ophævet den tidligere statsanklagers immunitet.

Rinaldo Arnold er impliceret i sagen, fordi han arrangerede de hemmelige møder mellem Gianni Infantino og Michael Lauber.

Selvom Gianni Infantino ikke er sigtet for noget men blot indgår i en straffesag, gisnes der i internationale fodboldkredse om, hvorvidt FIFA-præsidenten midlertidigt trækker sig fra posten eller bliver bedt eller beordret til det af FIFA's etiske komité.

Gianni Infantino blev sidste år genvalgt som FIFA-præsident på FIFA-kongressen i Paris og sagde blandt andet ved den lejlighed, at FIFA i hans tid som præsident var gået fra at have et rygte som en 'kriminel organisation' til en forbund med styr på både økonomi og god embedsførelse.

Læs også:FIFA-præsident overvejer at fusionere nationale ligaer

Læs også:FIFA-præsident med store planer: I skal skabe en ny topliga

Læs også:FIFA-præsident raser efter racisme-kamp i Bulgarien: Vil indføre livstidsstraffe