• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle clbold.dk

FIFA-præsident raser efter racisme-kamp i Bulgarien: Vil indføre livstidsstraffe

Foto: Getty Images

Gianni Infantino, der er præsident for FIFA, tager klar afstand fra de racistiske tilråb, der fortsætter med at komme fra fans mod spillere i kampe rundt omkring i verden. Han håber, at alle, der har med professionel fodbold at gøre, kan stå sammen om nye tiltag, der kan imødekomme problemet.

Af clbold.dk

Mandag aften vandt England med 0-6 over Bulgarien i EM-kvalifikationen. Det var dog ikke det sportslige, der fyldte i og efter kampen. 

Flere af de engelske spillere oplevede nemlig at blive tilsvinet med racistiske og nazistiske råb fra de bulgarske fans. Og det er langt fra første gang, at det sker i en fodboldkamp. For selvom året er 2019 sker det med jævnlige mellemrum, at fodboldspillere bliver udsat for racisme under fodboldkampe. 

FIFA-præsidenten, Gianni Infantino, begræder det faktum, at racisme stadigvæk fylder alt for meget i fodboldverdenen. Han håber, at man kan samle alle, der har med professionel fodbold at gøre for sammen at imødekomme problemet. 

Først og fremmest håber han, at alle turneringsarrangører vil starte med at indføre livstidsforbud fra stadions, hvis de bliver opdaget i at komme med racistiske tilråb fra lægterne. 

- Vi har så mange gange sagt, at der ikke er plads til racisme i fodbold, og alligevel bliver vi ved med at opleve, at det sker i vores sport, siger han. 

- Jeg håber, at alle, der har med professionel fodbold at gøre, vil tilslutte sig os, så vi sammen kan stå stærkere i kampen mod dette problem. Som en begyndelse foreslår jeg, at alle turneringsarrangører vil indføre livstidsforbud fra stadions til dem, der bliver opdaget i at komme med racistiske tilråb under en fodboldkamp, siger han ifølge The Mirror. 

Tyrone Mings og Raheem Sterling var blandt de engelske spillere, der blev udsat for racisme i kampen mod Bulgarien. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus