• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

FIFA-præsident med store planer: I skal skabe en ny topliga

Foto: Getty Images

FIFA-præsident Gianni Infantino er på besøg i den Demokratiske Republik Congo, og her luftede han sin idé for, hvordan afrikansk klubfodbold løfter sig.

Af Kenneth Jensen

Der er hele tiden tanker og også trusler fra nogle af de store klubber i Europa om at bryde fri af den nationale liga for i stedet at gå sammen om at skabe en europæisk topliga.

Indtil videre er der ikke gjort alvor af truslerne, og i stedet er det andre steder på kloden, hvor det nu bliver foreslået.

Det er FIFA-præsident Gianni Infantino, der er på besøg i den Demokratiske Republik Congo, hvor han har fortalt om sit syn på afrikansk klubfodbold, hvor han også har en stor vision.

Her har han blandt andet forklaret, at han mener, at de bedste klubber på kontinentet må gå sammen i en udbryderliga for at sikre, at klubfodbolden i Afrika løfter sig.

Læs også:Tidligere Brøndby-profil på pletten Sydafrika - Bundu og co. tandløse

- Man skal tage de 20 bedste klubber i Afrika og få dem til at spille i en afrikansk liga, sagde Gianni Infantino torsdag og forklarede:

- En sådan liga vil kunne generere mindst 200 millioner i indtægter, og det vil bringe den i top 10 i løbet af en nat.

Med 200 millioner mener FIFA-præsidenten formentlig euro, men for at det overhovedet kan blive til noget, skal man for det første stoppe med at sende spillerne til Europa og andre lande, inden de overhovedet er klar til at spille seniorfodbold, og så skal der storinvesteres i infrasktrutur, mener præsidenten, der appellerer til investorer:

- Der skal skaffes en milliard, så man kan udstyre alle afrikanske lande med et fodboldstadion, der lever op til FIFA og internationale standarder.

Læs også:Minder stadig om tvangarbejde i VM-land: Det er jo helt absurd

Og Infantino er også klar til at sikre, at det omkring spillet kommer op på et professionelt niveau.

- Vi tager de bedste dommere i Afrika og sørger for, at de bliver betalt. Vi vil depolitisere og sikre, at dommerne er professionelle i Afrika. Jeg vil bringe afrikansk fodbold til toppen af verden, lød det altså torsdag fra FIFA-præsidenten.

Gianni Infantino er i den Demokratiske Republik Congo i forbindelse med 80-årsdagen for TP Mazembe, en af de største klubber i Afrika.

Læs også:Bundu på landsholdet igen efter udelukkelse: Det var den største kamp i 40-50 år

Læs også:Amerikanere investerer stort millionbeløb i HB Køge

Læs også:FC Midtjylland-angriber før afrikansk slutrunde: Vi kan gå hele vejen

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus