Video : Tipsbladet
Europa League

Overblik: SønderjyskE's og FCK's svære veje mod gruppespillet

Især SønderjyskE har en svær vej foran sig, hvis de skal i Europa League-gruppespillet. Også FC København kan dog ende med at møde nogle grimme modstandere. Få overblikket her.

Danmark havde tre hold i Europa League-kvalifikationen, men mens AGF er røget ud, har SønderjyskE og FC København stadig chancen for at komme i gruppespillet.

Selv om FC København trådte tidligere ind i kvalifikationen end SønderjyskE, er det FCK, der har de bedste kort på hånden.

Det kan Ståle Solbakken og co. takke sig selv for. Det skyldes holdets gode præstationer i Europa de seneste år, hvilket har giver masser af point til UEFA's rangering. Det er den, der afgør, om man bliver seedet eller ej.

Her ser vi nærmere på SønderjyskE's, FCK's veje til gruppespillet 

Læs også:Overblik: FC Midtjylland er bare én sejr fra europæisk gruppespil

FØRSTE KVALIFIKATIONSRUNDE
Her trådte AGF ind og slog FC Honka fra Finland. Dermed er holdet klar til næste runde, hvor også FC København slutter sig til.

ANDEN KVALIFIKATIONSRUNDE
Selv om AGF havde fået en på papiret overkommelig modstander, NS Mura, røg holdet ud af kvalifikationen efter 3-0-nederlaget i Slovenien. Dermed er AGF færdig i Europa for denne gang.

FC København trådte ind i denne runde og var ligeledes seedet. Dermed undgik FCK ligesom AGF de sværeste modstandere og skulle op mod IFK Göteborg fra Sverige. Det endte med en smal 2-1-sejr.

TREDJE KVALIFIKATIONSRUNDE
Pokalvinderne, SønderjyskE, træder ind i denne runde. Holdet var ikke seedet, men slap forholdsvis nådigt fra sin lodtrækning med tjekkiske Viktoria Plzen.

FCK var til gengæld seedet, og derfor fik holdet en modstander med mindre europæisk historik end SønderjyskE's modstander. Forude venter polske Piast Gliwice, der har den tidligere AGF- og OB-back Mikkel Kirkeskov på holdet.

Læs også:Resultaterne flaskede sig: AGF er seedede i næste kvalifikationsrunde

PLAYOFFRUNDE
Går SønderjyskE videre, møder man vindere af et af disse hold:

Hapoel Beer-Sheva (Israel) - Motherwell (Skotland)

Går FC København videre, møder holdet vinderen af denne kamp:

Rijeka (Kroatien) - Kolos Kovalivka (Ukraine)

Bemærk, at kampene i denne runde også spilles over ét opgør ligesom i de foregående runder. Det er kun i Champions League, at playoffkampene foregår over to opgør.

Kilder: UEFA og Bert Kassies

Læs også:AGF-træner håber på stærk modstander i næste runde

Læs også:Fem ud af fem: Skandinaviske klubber holder festaften i Europa League

Læs også:Dansker hjælper norsk tophold videre i EL-kvalifikationen