Video : Tipsbladet
Europa League

Mulige problemer for AGF's Europa-rejse: Regner med, UEFA ordner det

AGF ved endnu ikke, hvor holdet skal spille Europa League-kvalifikation, og hvordan indrejsereglerne måtte være til en udekamp. Direktøren forventer dog, at UEFA tager hånd om det-

Lige straks skal en masse fodboldhold rejse på kryds og tværs af Europa. Selv om de fleste lande har åbnet grænserne igen, kan det give problemer nogle steder, men AGF-direktør Jacob Nielsen siger til Århus Stiftstidende, at han i givet fald forventer, at UEFA ordner det.

Problemet er bare, at AGF endnu ikke ved, om der opstår problemer, for klubben ved ikke, hvor den skal spille første kvalifikationsrunde til Europa League. Hverken om det bliver hjemme eller ude, eller hvor det i så fald bliver.

Læs også:AGF-direktør om Europa: Økonomisk betyder det ikke meget

Skal AGF spille ude, befinder modstanderne sig primært i svært tilgængelige og fodboldmæssigt små lande som Aserbajdsjan, Malta, Georgien, Moldova og Estland. AGF kan dog også være heldige rent logistisk og trække hold fra Finland, Færøerne eller Island.

Skulle problemer med indrejse opstå, bør UEFA dog håndtere det, lyder det altså fra de danske bronzevindere.

- Vi kan ikke være det eneste hold, der står med det problem, og hvis der skulle opstå problemer, regner jeg med, at UEFA håndterer det, siger administrerende direktør Jacob Nielsen til Århus Stiftstidende.

Læs også:AGF-direktør om succesen: PC skal virkelig få bappet transferpriserne op

Europa League-kvalifikationen er i år anderledes, end den plejer at være. Holdene møder ikke hinanden ude og hjemme, men kun i én kamp. Der trækkes lod om, hvor den skal spilles. Derudover bliver det uden tilskuere. Det har UEFA allerede besluttet.

Der er lodtrækning til første kvalifikationsrunde den 10. august. Kampene spilles den 27.

Under alle omstændigheder får AGF en svær vej mod gruppespillet. Læs mere om det her.

Læs også:Topscorer om gruppespil: Når vi kunne med Sarpsborg, kan AGF fandeme også

Læs også:Målhelt: Europa med AGF er bare meget større end med Lyngby

Læs også:AGF-boss stikker til konkurrenterne: Vi har ikke sugardaddys