Video : Tipsbladet
1. division

EfB-træner om Ankersens klubskifte: Ikke en selvfølge i moderne fodbold

Olafur Kristjansson er imponeret over, at Jakob Ankersen har valgt at vende tilbage til Esbjerg fB denne sommer.

Jakob Ankersen var i den forgangne sæson med til at sikre bronzemedaljer til AGF, men i den kommende sæson skal kantspilleren spille i NordicBet Ligaen for nedrykkerne Esbjerg fB.

Det klubskifte er på papiret et skridt nedad, men det imponerer Esbjerg-cheftræner Olafur Kristjansson. Islændingen mener, det er et udtryk for en klubfølelse, man sjældent ser i fodbold i dag, siger han til Jydske Vestkysten.

Læs også:Esbjerg-nedrykker kan være på vej til hollandsk klub

Jakob Ankersen startede nemlig karrieren i netop Esbjerg fB, før turen gik til IFK Göteborg i Sverige, og nu er han tilbage i det vestjyske for at forsøge at hjælpe holdet tilbage til Superligaen.

- Stor cadeau til Jimmi (sportschef Jimmi Nagel Jacobsen, red.) og klubbens ledelse for den handel, men også ros til Jakob for at vælge EfB. Han kunne helt sikkert godt være kommet til en superligaklub eller en klub på et højere niveau end EfB, men han valgte med hjertet.

Læs også:Avis: Fredericia tester tidligere Horsens-spiller og tre andre

- Hans hjerte banker for EfB. Det viser, at denne klub betyder noget for ham, og det er altså ikke nogen selvfølge i moderne fodbold. Han er tilbage til der, hvor det hele startede, og derfor skal han også være med til at definere og vise, hvad EfB skal være for en klub, siger Olafur Kristjansson til Jydske Vestkysten.

Den 29-årige kantspiller har fået en treårig kontrakt med Esbjerg fB. I sidste sæson spillede han 36 kampe for AGF i Superligaen med seks mål og fire oplæg til følge.  

Læs også:Tidligere landsholdsspillers søn får ungdomskontrakt i EfB

Læs også:Efter Ankersen-signing: Esbjerg-boss vil have flere forstærkninger