Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Brøndby IF - FC Nordsjælland

Superligaen er tilbage, og søndag venter en spændende kamp fra Brøndby, når hjemmeholdet får besøg af FC Nordsjælland. Vi tør godt garantere mål.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Jens Maae
På TV: Canal 9
Hashtag: #biffcn #sldk

Holdnyt:

Brøndby IF:
Det har været en rolig sommer for Brøndby IF, der endnu ikke har foretaget et eneste indkøb. Det viser meget godt, at der nu er handling bag ordene, og fodbolddirektør Carsten V. Jensen er ved at skabe en forretning, der ikke skal køre med et stort underskud år efter år.

Klubben har brugt sommeren på at sige farvel til Simon Tibbling og Kasper Fisker, der begge lå i periferien af holdet, ligesom Samuel Mraz' lejeaftale er løbet ud, og Ante Erceg er sendt til Kroatien på en lejeaftale.

Rezan Corlu er faktisk eneste "nye" ansigt, da han er vendt tilbage til klubben efter at have tilbragt sidste sæson på leje i Lyngby Boldklub, hvor han spillemæssigt imponerede. Corlu er dog ikke til rådighed, da han så rødt i Lyngbys sidste Superliga-kamp mod Hobro.

Andreas Maxsø må Brøndby også undvære mod FC Nordsjælland, da han så rødt i Brøndbys sidste kamp i sidste sæson.

Jens Martin Gammelby har været skadet i opstarten og er også være ude af kampen.

Testkampene har kastet tre sejre og en uafgjort af sig, så Brøndby virker til at være klar til kamp.

FC Nordsjælland:
Flemming Pedersen skal til at blande kortene igen, for FC Nordsjælland har brugt sommeren på at sælge fra toppen af hierarkiet. Mohammed Kudus er blevet solgt til AFC Ajax, mens Mikkel Damsgaard er blevet solgt til italienske Sampdoria. Nicolai Larsen er skiftet til franske Guingamp, mens Abdul Mumin er rykket til Vitoria Guimares.

Dermed skal der bygges op på ny, og det er de da også det, de er gode til i FC Nordsjælland, hvor flere lovende talenter står klar. Ind er kommet målmand Martin Vantruba på en lejeaftale, og han er i kamp med Peter Vindahl Jensen om pladsen i nordsjællandernes mål.

Der er arbjede forude for FC Nordsjælland, der har tabt tre testkampe og vundet en enkelt. Flemming Pedersen skal have fundet sin idealopstilling, og det bliver altså en hård åbningskamp ude mod Brøndby.

Jonathan Amon er fortsat ude, og han har døjet med skader i et års tid nu. Også Mads Døhr Thychosen er ude. 

Karantæner:
Brøndby IF: Andreas Maxsø og Rezan Corlu
FC Nordsjælland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe - Hermannsson, Rosted, Jung - Bruus, Vigen, Frendrup, Radosevic, Mensah - Hedlund, Uhre

FC Nordsjælland (4-3-3): Vindahl - Villadsen, Hansen, Yttergård Jenssen, Mesik - Francis, Kofod, Diomande - Atanga, Rygaard, Sulemana

Profilen:
Kamaldeen Sulemana viste meget lovende takter i sin første halvsæson i Superligaen, og nu skal han bygge på. Kan han blive mere stabil og afgørende, bliver han hurtigt solgt videre, for farten og de individuelle kvaliteter er det, klubber i udlandet leder efter.

Vidste du, at...:
Kun én af hidtil 27 Superliga-kampe på Brøndby Stadion mellem de to hold er endt uden scoringer. Der er garanti for mål, tør vi næsten love. Brøndby har vundet de seneste seks hjemmekampe mod FC Nordsjælland, og der har været masser af mål i kampene. 4-0, 4-2, 2--0, 2-0, 3-1 og 4-2.

Dom:
Lad bare Superligaen åbne med et brag. Vi tror på, at det bliver en underholdende kamp mellem to mandskaber, der står godt til hinanden.

Selv om Brøndby mangler et par folk, går vi med statistikken. BIF vinder kampen og kommer perfekt fra land - 3-1 til hjemmeholdet.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Gomes er ny HB Køge-anfører: En ære

Læs også:Træner-karrusellen: Så længe har Superliga-trænerne været i jobbet

Læs også:Sæson-spilforslag til Superligaen: Fischer, Wilczek og AGF i problemer?

Læs også:Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Læs også:Analyse: FCK og FCM er Danmarks Benfica og FC Porto