Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Lyngby Boldklub - AaB

Sidste sæson åbnede Lyngby Boldklub Superligaen med et opgør hjemme mod AaB. Denne gang gentager historien sig.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Lyngby Stadion
Dommer: Mikkel Redder
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #lbkaab #sldk

Holdnyt:

Lyngby Boldklub:
De sled i det i foråret, men Lyngby Boldklub viste klassen, da det var allervigtigst og vandt nedrykningsgyseren mod Hobro. Dermed var det Hobro, der måtte i NordicBet Ligaen og Lyngby, der har en ny sæson i Superligaen.

De får det svært i år, Lyngby. Klubben har sagt farvel til Rezan Corlu, der er vendt hjem til Brøndby, og så har de rutinterede folk Jesper Christjansen, Lasse Nielsen og Martin Ørnskov alle forladt klubben.

Ind har man hentet Christian "Greko" Jakobsen i SønderjyskE, mens Rasmus Thellufsen er kommet til fra AaB, og de to skal være med til at løfte Lyngbys offensiv, der kan blive udfordret i år. Også Brian Hamalainen er hentet ind til forsvaret. Alle tre er med i truppen. 

Testkampene har været rigtig fine for Christian Nielsens hold - senest blev det til 2-2 mod FCK, efter man var foran med 2-0. De fire foregående blev alle vundet, dog mod modstandere fra lavere rækker.

AaB:
Nordjyderne sluttede sæsonen godt af og viste defensive kvaliteter, hvor man formåede at holde modstanderne fra chancer og mål. Nu venter så en ny sæson, og der blæser nye vinde i Aalborg.

Inge André Olsen, sportschefen, har handlet eksotisk og lejet Timothé Nkada i Stade Reims, hentet Tim Prica i Malmö FF, Vladimir Prijovic i Røde Stjerne, Pedro Ferreira i Varzim samt Daniel Granli i AIK - sidstnævnte på en lejeaftale. Til gengæld er der også sket noget i forhold til afgange, hvor Søren Tengstedt er rykket til AGF, Patrick Kristensen har stoppet karrieren og Patrick Olsen er blevet solgt til AGF. Thellufsen er rykket til Lyngby og kan debutere mod sin tidligere modstander.

De første par testkampe blev tabt - de sidste to vundet, så der er da i det mindste pil op.

Rasmus Thelander har misset de sidste par testkampe, og han er ude. Det er forsvarsspilleren Kasper Pedersen også, mens stjernen Lucas Andersen sidder kampen over på grund af genoptræning ifølge AaB. 

Karantæner:
Lyngby Boldklub: Ingen
AaB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Lyngby Boldklub (4-3-3): Thomas Mikkelsen - Lasse Fosgaard, Nicolai Geertsen, Frederik Winther, Patrick Da Silva - Mathias Hebo, Kasper Enghardt, Christian "Greko" - Andre Riel, Frederik Gytkjær, Emil Nielsen

AaB (3-4-3): Jacob Rinne - Jores Okore, Daniel Granli, Mathias Ross - Kristoffer Pallesen, Iver Fossum, Robert Kakeeto, Jakob Ahlmann - van Weert, Kusk, Børsting

Profilen:
Rasmus Thellufsen er i fokus, for kantspilleren skal have gang i sin karriere igen. Han har vist store kvaliteter tidligere i netop AaB, og nu indleder han sit nye eventyr i Lyngby med et opgør mod sin gamle klub. Thellufsen var senest udlejet til Hansa Rostock uden den store succes, men Lyngby har investeret i den offensive spiller og tror på ham.

Vidste du, at...:
Lyngby Boldklub åbnede også sidste sæson med en hjemmekamp mod AaB. Den kamp vandt hjemmeholdet med 2-0, og det blev startskuddet til et glimrende efterår for De Kongeblå.

Dom:
Det er en spændende kamp, hvor begge hold skal bruge point for at sikre et godt rygstød til sæsonen. Hjemmeholdets mål er overlevelse i år, og det kan blive svært, hvis man ikke rammer bedre form end det, der blev vist i foråret. Omvendt kommer AaB til kampen med en god slutform i Superligaen in mente. Kan holdet bygge på, eller lider det for meget af tabet af Patrick Olsen, der blev en nøglespiller i presspillet for nordjyderne.

Lucas Andersen er også ude, så spørgsmålet er naturligvis, om der er nok kvalitet i AaB uden de store navne?

Vi tror på, at nordjyderne får hævn for sidste sæsons skuffende Superliga-start. Det ender 2-1 til AaB, der trods skader stadig har gode spillere over hele linjen.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Sæson-spilforslag til Superligaen: Fischer, Wilczek og AGF i problemer?

Læs også:Analyse: FCK og FCM er Danmarks Benfica og FC Porto

Læs også:Træner om supertalentet Pione Sisto: Jeg var nødt til at lære ham det

Læs også:Alt om AaB: Går Prica den yngre i sin fars fodspor?

Læs også:Optakt: Danmark - England