Video : Tipsbladet
Superliga

Bedst og værst: Kronragede sønderjyder lukkede af mod FCM

Sønderjyske vandt fredag aften Superliga-premieren mod FC Midtjylland med 2-0. Tipsbladet.dk zoomer ind på opgøret her.

Sønderjyske - FC Midtjylland 2-0 (0-0)
1-0 Alexander Bah (57.)
2-0 Haji Wright (90.)

Kampens bedste:

Sønderjyske:
Når man holder nullet mod et hold som FC Midtjylland, så er det ikke en tilfældighed. Det kræver godt med hårdt arbejde, og så gør det heller ikke noget med en stærk målmandsindsats.

Læs også:Superliga-spørgsmål: Hvordan kommer VAR fra start i Danmark?

Det havde Glen Riddersholm tropper fredag aften, hvor en spiller som Victor Mpindi Ekani gik forrest i marken, mens den nye målmand Lawrence Thomas var en mur inde på stregen. Han havde bestemt en debut, som giver store forventninger til resten af sæsonen. Der var sikkert en del at hente i forhold til xG'en på midtjydernes League of Justice, men det gav nul point i denne kamp.

FC Midtjylland:
I første halvleg havde Awer Mabil rigtig meget godt på tegnebrættet, men det sidste manglede lige for australieren. Efter pausen blev det ikke helt det samme, som første halvleg havde peget på.

Samtidig havde Jens-Lys Cajuste også en dag på midtbanen, hvor han var god både i det offensive og defensive, hvor man næsten glemte, at Frank Onyeka ikke var med for midtjyderne. Det er dog for tydeligt, og desværre lidt af et mønster, at FCM har det meget svært i deres kampe, når de ikke har den nigerianske midtbanespiller med. 

Læs også:Sønderjyske på jagt efter angriber: Topscorer eller Newcastle-dansker?

Kampens værste:
I FC Midtjylland er der overflod af angriberen. Alligevel vælger cheftræner Brian Priske gang på gang at stille med Sory Kaba alene på toppen. Desværre er det alt for tit med en indsats, som hælder til det tvivlsomme. Sådan var det også fredag, hvor en blanding af forskellige dårlige beslutninger overskyggede alt andet fra ham. Dog var der flere medskyldige i, at det endte målløst for FCM.

Kampens detalje:
En række af Sønderjyskes spillere havde til kampen valgt at kronrage hinanden til opgøret mod FCM, og det er muligt, at det var med til at sætte dem op til opgøret. 

Læs også:Horsens, Wilczek og Sisto: Det glæder vi os til i Superligaen

Læs også:Viktor Fischer er tilbage: Vi er meget bedre, end vi viste sidste sæson

Læs også:Topscorer, mester og skuffelse: Redaktionen forudsiger Superligaen