Video : Tipsbladet
Superliga

Spansk klub har option på FCK-spiller: Alle er tilfredse, hvis de bruger den

Leganes har en købsoption på Michael Santos, og det vil passe Ståle Solbakken fint, hvis klubben benytter sig af den.

For godt et år siden skiftede Michael Santos til FC København fra Malaga, men angriberen var udlejet til Leganes i sin sidste sæson i spansk fodbold. Nu er han tilbage i Martin Braithwaites tidligere klub.

Mandag blev Michael Santos udlejet til Leganes, og dermed er han i hvert fald for en stund fortid i FC København, hvor han i sin første sæson spillede 23 Superliga-kampe og scorede syv gange. 

Det er hæderligt uden at være prangende, og FCK-manager Ståle Solbakken er da også overordnet tilfreds med uruguayaneren. 

Læs også:FC København er klar til at forære Bryan Oviedo væk

- Han har gjort det meget fornuftigt, men det handler om totalen i truppen, siger Solbakken.

Han forklarer, at der er flere årsager til, at Michael Santos ikke længere er FC København-spiller.

- Punkt et handler om budget og penge. Punkt to handler om, at vi har ”Mo” og Kaufmann, som er lidt samme typer. Men jeg har været meget tilfreds med Michael og hans professionalisme, og nu kan han vise sig frem på leje, siger FCK-bossen, der gerne ser Santos blive i Spanien, men også er klar til at tage imod ham igen:

Læs også:Ståle Solbakken om Zanka-flirt: Hans løn er i en anden galakse

- Leganes har en option, og hvis de bruger den, vil alle være tilfreds, men der er også en mulighed for, at han kommer tilbage. Det vil være uproblematisk. 

Michael Santos har kontrakt med FC København frem til sommeren 2023, men om han er i klubben så længe, må tiden vise. Foruden Michael Santos har FC København også forsvarsspilleren Michael Lüftner udlånt. Han tørner ud for Omonia Nicosia. 

Læs også:Leder: 500 Superliga-tilskuere dufter af symbolpolitik og truer sæsonen

Læs også:Officielt: Tidligere Superliga-topscorer skifter til München-klub

Læs også:Optakt: IFK Göteborg - FC København